İstanbul'da okullar tatil mi? Bugün herkes bu sorunun yanıtını arıyor. Öğrencilerin merakla cevabını beklediği soruya İstanbul Valiliği'nden yanıt geldi. Bugün (Salı) İstanbul'da okullar tatil edildi. İstanbul'da okulların tatil edilmesi öğrencileri sevindirdi.
 
İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.
 
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın (salı) öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı. 
 
Açıklamada şöyle denildi:
 
"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
 
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."
 
BALIKESİR
 
Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, merkez ve tüm ilçelerde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları Valilik tarafından bugün itibariyle 1 günlük tatil edildi. Ayrıca kar birikintileri ve buzlanma nedeniyle, araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ve hamilelerin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildi.
 
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.
 
BURSA / KELES

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te eğitime bir gün ara verildi.

Keles Kaymakamlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada "İlçemizde görülen yoğun kar yağışının, köylerdeki mahallelerdeki taşımalı öğrenci hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde yaşatacağı muhtemel riskler nedeniyle 05 Ocak Pazartesi günü ilçe genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

 
KOCAELİ
Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji  yetkililerince, kentte sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar  yağışının ilerleyen saatlerde yoğun şekilde etkisini arttırarak devam edeceğinin  tahmin edildiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar belirtildi:
 
"Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük  sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve  mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde  eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli  sayılacak."
 
KOÜ'de de eğitime ara verildi

Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada, üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06 Ocak'ta Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.
 
KÜTAHYA (TAŞIMALI EĞİTİM)
Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı olarak eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime 1 gün (Salı) ara verildiğini duyurdu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2015 tarihinde İlimiz genelinde sadece taşımalı öğrenim gören İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.Engelli Kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır" denildi.

BURDUR
 
Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Burdur’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı merkez ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Valilik tarafından Burdur merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.
 
MANİSA
 
MANİSA’nın Kula İlçesi’nde, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları, 1 gün süreyle tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kula Kaymakamı Murat Güven,  ilçe ve bağlı köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
 
AFYONKARAHİSAR
 
Afyonkarahisar il merkezinde ise etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.
 
DENİZLİ
 
Denizli’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün tatili edildi.
Denizli’de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi. Yoğun kar yağışından dolayı Sarayköy ilçesi dışında merkez ve tüm ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu.
 
KASTAMONU
 
İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede devam edem kar yağışı sebebiyle Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamı, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş,Şenbolluk Mahalleleri, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildi.
Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak.
 
MALATYA
 
Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı. Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.
 
UŞAK
 
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 06 Ocak Salı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir  gün ara verildi.
 
İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam  edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin  tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar,  Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez  hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç  merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.
 
BİNGÖL

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.
 
Öte yandan, Bingöl'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezi ile yüksek kesimlerde etkili oldu.
 
TUNCELİ

Tunceli merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Tunceli ve bağlı ilçelerde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri’nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt’te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi’nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.
 
Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
BİTLİS

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.
 
Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

BİTLİS'İN TATVAN İLÇESİNDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis Valiliği, yoğun kar yağışı sonucu Bitlis merkezinin ardından Tatvan İlçesinde de ilk orta ve liselerde Salı ve Çarşamba günü eğiteme arala verildiğini bildirdi. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Bitlis merkezdeki kar kalınlığı ise yarım metreyi buldu.
 
KARS / SARIKAMIŞ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe  merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği  bildirildi.    Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı  ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın  ara verildiğini söyledi.