Konya’da yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, şehrin çevre illerle bağlantısını sağlayan tüm kara yolları trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri, şehrin çıkış noktalarında araçların şehirden çıkışlarına izin vermezken, valilik il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Konya ve çevresinde iki gündür etkisini gösteren kar yağışı ve fırtına hayatı felç etti. Şehrin çevre illerle bağlantısını sağlayan kara yollarında dün yaşanan çok sayıda trafik kazası nedeniyle vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Fırtına ve buzlanma nedeniyle bir çok TIR devrildi. Rüzgar, fırtına ve kar yağışı sonrası kapanan yollarda vatandaşlar zor anlar yaşadı. Polis, kar ve fırtınanın etkisini sürdürmesi nedeniyle bu sabah Konya'nın çevre şehirlerle olan bağlantı yollarını trafiğe kapattı. Konya-Ankara, Konya-Antalya, Konya-İstanbul, Konya Aksaray ve Konya-Isparta yolları trafiğe kapatıldı. Polis, bu güzergahlarda çevirme yaparak, vatandaşların şehir dışına çıkmalarına izin vermiyor.

Çevre şehirlere olan çıkışların kapatılması nedeniyle şehrin çıkış noktalarında uzun araç kuyrukları oluştu. Konya şehir merkezinde kar bulunmazken, ilin yüksek bölgelerinde kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı belirtiliyor.