Muş'ta vatandaşlar güne kar yağışı ile uyandı. Şehir merkezi yanında yüksek kesimlerde daha fazla etkili olan kar yağışı ile merkez ve ilçelerde toplam 20 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, ekiplerin çalışmalara başladığını söyledi. Acil durumlar için sağlık ve güvenlik alanlarında sorumlu olan kurumlarla koordineli şekilde beklediklerini kaydeden Yentür, şunları söyledi: “İki gündür karla karışık yağmur vardı ve bugün de kar etkisini göstermeye başladı. Tüm ekiplerimiz zaten teknik donanımlarıyla hazırda bekliyor. Bunların yanında ayrıca dün Muş'un Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesini birbirine bağlayan güvenlik yolu ulaşıma açıldı. Bugün ise aldığımız bilgilere göre 20 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Zaten kar ile birlikte yağmur yağışı da var ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Şu anda bir ekibimiz Üçevler grup köy yolunda çalışmalara başlamış durumda. Ancak yağışın devam etmesi halinde yüksek kesimlerde sıkıntı yaşanabilir. Biz Özel İdare olarak ekiplerimiz ve araçlarımızla hazır bekliyoruz.” 

Karayolları 113'üncü Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Diyarbakır bağlantı yollarında şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, ekiplerin hazırda bekletildiğini ifade etti. 

Bu yıl karın geç geldiğini vurgulayan vatandaşlar ise Muş'un kış mevsiminin uzun sürdüğünü ve kar yağışıyla birlikte kış turizminin açılmasını beklediklerini söylediler.