Kara Harp Okulu’nun 166. dönem mezunu teğmenler, törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'nda gerçekleşen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile kuvvet komutanları, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri, askeri ataşeler ve diğer davetliler katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şeref tribününden harbiyelileri, "Kara Harp Okulu, merhaba" diyerek selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz bir konuşma yaptı. Dünyanın en kıymetli coğrafyasında yer alan cennet vatanda yaşayabilmenin kolay olmadığını ve icabında bedel ödemeye hazır olunması gerektiğini söyleyen Tümgeneral Çetingöz, "Bu hazineyi koruyabilmek ve yüce ulusumuzu sonsuza dek huzur ve güven içinde yaşatabilmek, etkin, caydırıcı ve saygın bir orduyu zorunlu kılmaktadır. Bu da ancak çağın gereklerine uygun, çok iyi eğitilmiş insan gücüyle mümkün olacaktır.” dedi.

Tümgeneral Çetingöz’ün konuşmasının ardından, dönem birincisi Piyade Teğmen Sami Okutan da bir konuşma yaptı. Mezunların ant içip yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktığı törende daha sonra diplomalar dağıtıldı ve dereceye girenlerin öz geçmişleri okundu. Okul birincisi Piyade Teğmen Okutan’ın diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Okul ikincisi Piyade Teğmen İsmail Aslan, diplomasını TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan, okul üçüncüsü Muhabere Teğmen Zekeriya Kaleli de Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan aldı.