İzmir'in Karabağlar ilçesinde kapalı pazar yeri temelinin atılmasına rağmen inşaatın yapılmaması pazar esnafını çileden çıkardı. Pazaryerini kullanamayan ve sürekli sokak aralarına tezgahlarını kuran pazar yeri esnafı durumu protesto etti. Vatandaşlarla kötü olduklarını söyleyen pazar yeri esnafı, “Temelden başka hiçbir şey yapmadılar. 3 senedir bitirmediler, yuvamızı yıktılar. Esnafla kavga ediyoruz, mahalleliyle kavga ediyoruz.” dedi.

Karabağlar Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi'ndeki eski pazar yerinin yerine modern bir pazaryeri kazandırılması için 2013 yılında temel atıldı. Pazar yeri esnafı temel atılan bölgenin etrafında tezgahlarını kurarak işlerini idare etmeye başladı. Ancak 2 yılı aşkın süredir temelden başka bir şey yapılmaması pazar yeri esnafını isyan ettirdi. Duruma tepki gösteren esnaf, artık kapalı pazar yerinin bitmesini isteyerek protesto eylemi düzenledi. 20 senelik esnaf Mutlu Çakmak, "Başlayalı 3 sene oldu. Temelden başka hiçbir şey yapmadılar. Bizim tezgahlarımızı iptal ettiler, burayı da yapmadılar. Biz mağduruz. Zabıta müdürü 'gidin sokaklara dağılın, tezgahlarınızı istediğiniz yere koyun' diyor. 3 senedir bitirmediler, yuvamızı yıktılar. Biz de kafamıza göre tezgahımızı sokak arasına açıyoruz. Şimdi bizden hem halk şikayetçi, hem de esnaf arkadaşlarla kötü olduk.” dedi.

Peynirci Mustafa Tekin de “Karabağlar Belediyesi'nin bizden aldığı ücretle verdiği hizmet denk değil. Buraya temeli attılar, fakat 4 senedir çivi çakılmadı. Temel çürüdü. Biz de sokak aralarına gittik esnafla kavga ediyoruz, mahalleliyle kavga ediyoruz. Belediye gelip sorunumuza bakmadı. Kapalı pazar yerimizin bir an önce bitirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.