Türkiye’nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.'nin (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve ilin kuruluşunun 78. yıldönümü, düzenlenenen törenle kutlandı.

Törene Vali Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Müftüsü Halil Bektaş, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Muharip Gaziler Derneği, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Orhan Alimoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, günün anısına yaptığı konuşmada Karabük ve KARDEMİR A.Ş.’nin bu günlere gelişi hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu kompozisyon, şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Anıt alanındaki programın sona ermesinin ardından Karabük KARES Alışveriş Merkezi'ne geçilerek Gazeteciler ve İletişim Derneği'nin katkılarıyla Ecz. Hikmet Şeyhoğlu’nun ‘Geçmişten Günümüze’ adlı fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Vali Orhan Alimoğlu ve eşi, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Ecz. Hikmet Şeyhoğlu yaptı. Serginin katılımcılar tarafından gezilmesiyle birlikte program sona erdi. Karabük Türkiye'nin 78. ili olması nedeniyle bu yıl ki kutlamalara ayrı bir önem kattı.