Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın oğlu Sıdkı Karaca, babasının haksız ithamlarla tutukluluğunun devam ettiğini söyledi.

Sıdkı Karaca, annesi Şule Karaca ve kardeşi Emin Karaca ile birlikte tutuklu bulunan babası Hidayet Karaca'yı ziyaret etti. Çıkışta konuşan Karaca, ‘kanun adamı’ dediği babasının hiçbir anayasal düzeni bozmadığını dile getirdi.

Tutukluluk sürecinin 10 ayı bulmasına rağmen babası hakkında iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösteren Karaca, “Neredeyse 10 aya yaklaştı bir iddianame yok. Biz de sabırla bekliyoruz. Bir suçumuz varsa kessinler cezamızı dercesine. Babam her zaman kanun adamı oldu. Hiç bir anayasal düzeni yıkmadı, yıktığını iddia edenler iddianameyi hazırlasınlar. Bizler de bekliyoruz. Bizleri de her zaman öyle yetiştirdi. Anayasal düzene uyan ve kanun adamı olma öğüdü verdi.” dedi.

Bu toplumun fertleri olarak olup bitenler karşısında çok üzüldüklerini dile getiren Karaca, “Bizler bu milletin evlatlarıyız. Bu devletin bir ferdi ve vatandaşıyız. Hiçbir zaman devletimize kafa tutmuyoruz. Sadece karşılaştığımız haksızlıklar dolayısıyla sesimizi yükseltiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her açık görüşün kendileri için bir bayram olduğunu dile getiren Sıdkı Karaca, bu son görüşmede babasının yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini, sağduyulu olmaları gerektiğini, millet ve ülkenin selameti için dua ettiğini kaydetti.