Geçtiğimiz günlerde Kanal D haber tarafından yayınlanan görüntüler, saldırıya uğradığını söyleyen Zehra Develioğlu tarafından yalanlanmış "Görüntülerin tamamı yayınlanmamış" şeklinde eleştirilmişti.

"SADECE TAYTLI KADINLARDA MI BEYAN ESASTIR?"

Ortaya çıkan görüntülerin ardından medyada gözlerin çevrildiği bir isim de Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca idi. Karaca, daha önce görüntüleri izlediğine dair bir beyanı olmadığını belirterek şu can alıcı soruyu sordu: "Bu tür olaylarda kadının beyanı esastır. Taytlı kadın tacize uğradım deyince mi geçerlidir bu kural?"

İşte Karaca'nın yazısındaki o bölüm;

"Şunu sormak istiyorum: İyi misiniz? Kadına karşı şiddet, taciz vb. gibi iddialarda kadının beyanı esastır ilkesinin benimsenmesi Türkiye'deki kadın hareketinin önemli bir başarısıdır. Bu prensip illa da "Taytlı kadın tacize uğradım dedi, yetkililer ciddiye almadı" olaylarında mı hatırlanır, geri kalan durumlarda geçersiz midir? Olaylar sırasında istanbul genelinde birçok semtten sözlü taciz ve sataşma haberleri geliyordu, o şartlarda "Saldırıya uğradım" diyen bir kadının beyanını esas almaktan ve konunun peşine düşüp aileyle görüşmekten daha doğal ne olabilirdi?"