Özgür basına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 8 eski emniyet müdürünün tutukluluğunun devamına karar verildi.

14 Aralık’ta başlayan soruşturma kapsamında Karaca ile birlikte eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Yurt Atayün, Ömer Köse, Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy tutuklanmıştı.

Aralık ayında tutuklanan bu isimlerin ikinci kez aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Görüntülü ve sesli bağlantı yöntemiyle yapılan savunmaların ardından İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne yeni atanan Hakim Durmuş Karaçalı, 9 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hakim Karaçalı, kararın gerekçesinde; atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin henüz toplanmamış oluşu, suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ve kaçma şüphesini gösterdi.

Hidayet Karaca, dizi senaryosundan tutuklanmıştı. Mahkeme kararı olmadan yapılan bir ses kaydı da savcılığın sorular arasından çıkarmasına rağmen tutuklama gerekçesi yapılmıştı.