Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu, Yeniköy ile Malkara Mahallesi'nde şiddetli yağışla birlikte dağdan inen su ve çamur hayatı felç etti.

Karacabey'de 3 günden bu yana etkili olan yağışlar, ilçeye bağlı tatil bölgeleri olan Kurşunlu, Yeniköy ve Malkara'da su baskınlarına neden oldu. Vatandaşlar, sokakların göle döndüğü köylerde günlük yaşamlarını devam ettiremediklerini söyledi.

Yağışın bugün etkisini daha fazla arttırması sonucu yolların kapandığı bölgeye giden Belediye Başkanı Ali Özkan, "Ciddi bir felaketi geride bırakmış bulunuyoruz. Can kaybı olmaması tek tesellimiz." dedi.

Günün ilerleyen saatlerinde tahribatın daha çabuk giderilmesi için büyükşehir ekiplerinden destek istediklerini belirten Başkan Özkan, "Maalesef 3 gündür yağan yağmurun bugün etkisini arttırmasıyla meydana gelen yağışlar sonrası özellikle kuzey mahallerimiz olan Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu'da hayat adeta felç olmuş durumda. Sele kapılmamak için insanlarımız evlerine kapanmışlar. Akşam saati itibarı ile yağış daha fazla etkisini gösterdi ve yaşanan felaketin izlerine hep birlikte şahit olduk. Pek çok ev ve iş yerini su basarken, bahçe ve yolların büyük bir bölümü adeta kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bizler felaketin hemen ardından ekiplerimizi ve araçlarımızı bölgeye çektik ve öncelikle ulaşımın kapanmaması için canla başla mücadele ettik. Şehre inen çamur ve kaya yığınlarını araçlarımız ile ortadan kaldırıyoruz. Yine vatandaşların ev ve iş yerlerindeki mağduriyetleri için çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde beklenen sağanaklar için halkımızı buradan uyarmış olalım, önlemlerini mutlaka almalılar. Bizim ekiplerimiz yine 24 saat hazırda bekleyecekler ve olası bir durumda müdahale edecekler."