Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi sağlık çalışanları, ekonomik ve özlük haklarında iyileştirmeye gidilmediği gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanları meydanlara döküldü. Ülke genelindeki birçok sağlık kuruluşu ve STK temsilcisi meydanlara çıktı. Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam ve sağlık çalışanları, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda işi bırakma eylemi gerçekleştirdi. Ardından Sağlık Bakanlığı'nı kınayan basın bildirisi okudu. Karaçam, ağır koşullar altında çalışan sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını ifade etti. Sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarında iyileştirme beklediklerini belirten Karaçam, hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın dikkatini çekmek amacıyla bir günlük işi bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın hiçbir zaman sağlık çalışanlarına vefa göstermediğini ifade eden Türk Sağlık Sen Şube Başkanı, "Sağlık Bakanlığı dün 'Şifa veren ele vefa' adlı program düzenlemiştir. Özellikle belirtmek isteriz ki Bakanlık hiçbir zaman sağlık çalışanlarına vefa göstermemiştir. Şifa veren elleri sorunları ve dertleri ile baş başa bırakmıştır. Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz ne de karşılanmaz talepleri dile getiriyoruz." dedi.

'KÖLE SİSTEMİNE DÜMEN KIRILMAKTA'

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına hafta sonu nöbeti dayatılmasını ise kabul edilemez 'angarya' olarak nitelendiren Kenan Karaçam, "Aile hekimlerine angarya cumartesi nöbeti dayatılmakta ve pazar da çalışacaksınız denilerek hızla köle sistemine dümen kırılmaktadır. Yetti gari. Aile hekimliklerinde ve toplum sağlık merkezlerinde cumartesi nöbetine hayır diyerek cumartesi günü iş bırakacağız." diye konuştu.

'Adaleti vicdanla cüzdan arasına bırakmayalım' dövizi taşıyan sendika üyeleri daha sonra olaysız şekilde dağıldı.