Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tahliye talebi bir kez daha reddedildi. Kararın ardından Karaca’nın avukatı Fikret Duran, 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek’i 'görevi kötüye kullanmak ve hürriyeti tahkir' suçlarından pazartesi günü HSYK’ya şikayet edeceklerini söyledi.

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan ve 47 gündür Silivri Cezaevi'ne konulan Karaca'nın avukatları, önceki gün, tutukluluğa itiraz etmişti. Avukat Fikret Duran'ın verdiği bilgiye göre, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, Karaca'nın tahliye talebini reddetti. Karaca'nın tahliye talebini 7. kez reddedildiğini belirten Duran, "Talebimizi reddeden Hakim Çiçek, mahkeme kararı ile yapılmayan, siyasi odaklarla hazırlanan ve tarafların bu konuda şikayetçi olduğu ve üretilen ses kayıtlarının somut olgu kabul ediyor. Ayrıca müvekkilimin yurt dışına kaçma şüphesinin varlığını somut delil kabul ediyor.” dedi.

Hakim İslam Çiçek’i pazartesi günü HSYK’ya şikayet edeceklerini belirten Duran, “ Bunun siyasi bir soruşturma olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu siyasilerin çizdiği bir soruşturmadır. Hukuk bu süreçte işletilmemektedir. Bu kararla pazartesi HSYK’ya şikayette bulunacağız. Çünkü bu bir suçtur. HSYK ve CMK’ya göre hakim görevini kötüye kullanmıştır. Ayrıca hürriyeti tahkir suçundan HSYK’ya şikayette bulunacağız.” açıklamasını yaptı.