Sivaslı Cemalettin Polat, 8,5 yıl önce yakalandığı Karaciğer hastalığı nedeniyle zor zamanlar geçiyor. Karaciğer nakli olması için 115 bin lira istenen Polat, kendine uzanacak yardım elini bekliyor.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Belcik köyünde ikamet eden Cemalettin Polat, yakalandığı hastalık nedeniyle yatağa mahkûm oldu. Sivas, Kayseri ve Malatya’da tedavi imkânı arayan, son olarak Ankara Gazi Üniversitesi’nde muayene olan 47 yaşındaki Polat’a mutlaka Karaciğer nakli olması gerektiği bildirildi. Karaciğer nakli konusunda öne çıkan Malatya’da, ameliyat için 115 bin lira istenen Polat, şimdi kendine uzanacak yardım elini bekliyor. 8,5 yıl önce yakalandığı karaciğer hastalığı nedeniyle 3 aydır yemek yiyemeyen Polat, sadece su içebiliyor.

Bir yıldır yatalak durumda olan 1 çocuk babası Polat, dün gece ağırlaşınca Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kontrol altında tutulan Polat, yardımseverleri bekliyor. Eşi Emine Polat ise çaresizlik içinde iyileşeceği günleri bekliyor. Emine Polat, eşinin durumun anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Çalmadıkları kapı kalmadığını söyleyen gözü yaşlı kadın, nakil beklediklerini aktararak, 3 aydır yemek yiyemediğini, sürekli olarak ağzından kan geldiğini anlattı.

Cemalettin Polat, nakil için Malatya ve Ankara’ya gittiğini kaydederek, çok perişan olduğunu ve Allah rızası için yardım beklediğini ifade etti.

Belcik Köyü Muhtarı Sami Ceylan ise çocukluktan beri tanıdığı Cemalettin Polat’ın, ciddi bir hastalık geçirdiğini ve çok mağdur olduğunu belirterek, hastayı Kayseri ve Malatya’dan sonra Ankara Gazi Üniversitesi’ne götürdüklerini ve orada Karaciğer nakli olması gerektiğinin söylendiğini aktardı.

Yıldızeli Kaymakamlığı’nın yol masraflarını karşıladığını ancak nakil yapılması konusunda çok para gerektiğini anlatan Muhtar Ceylan, “Malatya’da 115 bin lira istendi, bizim de böyle bir imkânımız yok. Bu vatandaşın sağlığına kavuşması için yurt dışındaki köylülerimiz ve iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.