Kaza sabah saatlerinde Şarkışla ilçesi Cemel Köyü yakınlarında meydana geldi. Karadeniz gezisinden dönen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 100 öğrencinin bulunduğu 2 otobüs dönüş yolunda iken, B.S. yönetimindeki 06 KA 6144 plakalı otobüs belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre otobüste bulunan 59 kişi yaralandı. 
Olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Şarkışla Devlet Hastanesi ile Sivas'taki hastanelere kaldırıldı. 2 yaralının da ambulans helikopter ile Kayseri'ye gönderildiği kaydedildi. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi. İsmi öğrenilemeyen otobüs şoförü B.S. Şarkışla Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Sivas'a sevk edildi. Kaza sonrası etrafa saçılan öğrencilerin eşyaları, jandarma ekipleri tarafından Şarkışla ilçesine ait belediye araçlarına yüklendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

'OTOBÜSÜN CAMLARINI KIRARAK ÇIKTIK'

Kazada yaralanan öğrenciler, kazanın olmasıyla birlikte arkadaşlarına yardım ettiklerini belirterek, Karadeniz gezisinden dönerken kazanın meydana geldiğini, lastiğin patlamasından dolayı kazanın olduğunun söylendiğini ancak kendisinin görmediğini kaydetti. 

Diğer bir öğrenci ise kazada otobüsün yan yatmasının ardından otobüsün camlarını kırarak dışarı çıktıklarını, bazı arkadaşlarını otobüsten güçlükle çıkardıklarını anlattı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.