Batı Karadeniz bölgesindeki etkili aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketleri meydana geldi. Gelen son dakika haberlerine göre hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükselirken CHP'li Engin Altay ise yüzlerce kişinin kayıp olduğunu ve ölü sayısının açıklanandan çok daha fazla olabileceğini iddia etti.

Türkiye Karadeniz'de yaşanan sel felaketlerini konuşurken, Kahramanmaraş'ın 2018 yılında yaşadığı sel felaketi de gündeme geldi. Yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kaldığı ve anne ile 2 çocuğunun hayatını kaybettiğ sel felaketi çabuk unutuldu.

Kahramanmaraş'ta özellikle Ahır Dağı'nın imara açılması ve doğu batı doğrultusu baoyunca binaların yapılması nedeniyle sel sularının doğrudan şehir merkezine ineceği daha önceki yıllarda iddia edilmiş ancak dikkate alınmamıştı. 

KAHRAMANMARAŞ'TA SEL FELAKETİ ANNE VE 2 ÇOCUĞU ÖLDÜ

Kahramanmaraş'ın coğradi konumuna bakıldığında şehir merkezinin (Trabzon caddesi ve Azerbaycan Bulvarı ile Dere Pazarından itibaren) dere yatağı gibi olduğu görülecektir. İlgili alanın doğu ve batı kısımları ile Ahır Dağından gelen sel sularının toplanma alanı olması dolayısıyla Kahramanmaraş'ta sel selaketinin tekrar yaşanma ihtimali büyüktür.

KAHRAMANMARAŞ'TA BİR VATANDAŞ SEL SULARINDA KAYBOLDU

Karadeniz'deki gibi bir yağış olası durumunda Ahır Dağı'nan gelen sel sularını tutacak ve dağıtacak bir kuşaklama olmaması nedeniyle çok büyük bir felaket yaşanması mümkündür.Konuyla ilgili Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Şehir Planlamacıları görüşlerini açıklamak zorundadır. 

DERE PAZARINDAN KORKUNÇ SEL MANZARASI ŞOK GÖRÜNTÜLER

Kahramanmaraş'ta halihazırda uygulanmaya devam edilen imar planı şehrimiz için bir felakettir ve yaşanacak felaketlerin de sebebi olacaktır. Bu konuda görüş bildirmesi gereken kişi ve kurumlar susmamalı, tespitlerini ve çözüm önerilerini mutlaka kamuoyuyla paylaşmalıdır.