Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş’un, TÜİK İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak atandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 2004 yılında Nevşehir’de kurulan ve kurucu Bölge Müdürü olarak göreve başlayan Üzeyir Karakuş, Nevşehir’de görev yapmaktan son derece memnun kaldığını ifade etti. Karakuş, "2004 yılının Ocak ayında kurucu müdür olarak Nevşehir’de göreve başladım ve 30 Ocak 2015 günü de İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevime başlamak üzere Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevimden ayrılacağım. Görev yaptığım 11 yıllık sürede Nevşehir ile bölge müdürlüğümüz kapsamına giren Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde için elimizden gelen çalışmanın hep en iyisini yapmaya çalıştık. Nevşehir’de güzel dostluklar edindim. Nevşehir benim için adeta esas memleketim oldu ve bundan sonra da hep böyle olacak." dedi.

Karakuş’un İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına getirilmesinin ardından boşalan TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevine TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü TÜİK uzmanı Ahmet Mert Aktaş’ın atandığı bildirildi. Aktaş’ın önümüzdeki hafta içerisinde görevine başlayacağı öğrenildi.