Danış Kitapevi’nin öncülüğünde Karaman’daki tüm resmi kurumların ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği "30 Nisan’da saat 12.00’de 30 Dakika" sloganı ile yapılan program çerçevesinde 5 bini aşkın kişi Aktekke Meydanı’nda kitap okudu. Tüm daire amirlerinin hazır bulunduğu programa tüm siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adem Akçay yaptıkları kısa konuşmalarda organizasyonun Türkçenin Başkenti olan Karaman’a yakışan bir etkinlik olduğuna dikkatleri çekerek her yaştan her siyasi görüşten insanın bir araya gelmesinin önemli olduğuna değindi.

Etkinliğin fikir babası Danış Kitapevi sahibi Mustafa Danış da yaptığı değerlendirmede 10 bin kişiyi hedeflediklerine dikkatleri çekerek “ Kitap okumanın anlamı duygularla ifade edilemez.7 den 70 e herkesin katıldığı ve tüm kurumların destek verdiği etkinlik her anlamda güzel oldu. Bu noktada başta Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, okullara ve vatandaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Anasınıfı öğrencilerinden gazilere, emniyet mensuplarından üniversite öğrencilerine kadar her kesimden insanın katıldığı "30 Nisan’da saat 12.00’de 30 Dakika" etkinliği kitap okunması ile sona erdi. Okunan kitaplar, köylerde kütüphane oluşturulması amacıyla toplandı.