Karaman’da fotoğrafçılıkla uğraşan esnaflar, vergi ve oda aidatı ödemeden bu işi yapan kişilerin önüne geçilmesi için Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan önlem alınması talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Karaduman, kaçak fotoğrafçılığın önüne geçilmesi amacıyla oda olarak yaka kartı uygulaması başlattıklarını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde konuyla ilgili bilgi veren Başkan Bayram Uysal, “Sektörde çalışan esnafımızın kanayan yarası olan bu konuya parmak basıyoruz. Haksız rekabetin önüne geçmek adına esnaf odalarımız böyle bir uygulama kararı aldı. Umarım bu karar, vergilerini, aidatlarını düzenli ödeyen esnafımızın yararına olur. Odaya kaydı olmayan ya da vergi vermeyen ve bu işi kaçak yapan insanların da önüne geçmeyi umut ediyoruz.” dedi.

Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Karaduman da, “İlimiz fotoğrafçı esnafının talepleri doğrultusunda gerek düğün salonlarında, gerekse valilik bahçesi, Tartan konağı gibi yerlerde kaçak fotoğraf ve video çekiminin önüne geçilmesi için belirli çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Haksız rekabet yapan bu kaçak işletmeler vergisini, SGK giderlerini, oda aidatlarını ve benzeri giderlerini zamanında ödeyen odaya kayıtlı üyelerimizi bir hayli zora sokmaktadır. Bu haksız rekabet ve kazancı önlemek amacı ile Karaman’da bulunan fotoğrafçı esnafımıza kimlik kartları düzenlenmiştir. Kartların özelliği ıslak mühür ve imzamızın olmasının yanı sıra sağ üst köşede odamızın renkli bandrolü bulunmaktadır. Fotoğrafçı üyemiz adına üçer adet düzenlenen kimlik kartlarımız dağıtılmış olup, kimlik kartları olmayan ve kimlik kartlarını kopyalamak sureti ile çoğaltıp çekim yapanlar hakkında ilgili birimler tarafından cezai işlem uygulanacaktır.” dedi.