KARAMAN (AA) - Karaman Valiliğinden, kentteki çocuk istismarıyla ilgili "Karaman Valisi'nin 5 ay önce okullarda garip şeyler oluyor diye resmen uyarıldığı ortaya çıktı" şeklinde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı'nın "Çocuklara istismarda bulunduğu ileri sürülen M.B'nin okulu hakkında 5 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, aynı tarihlerde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ile Karaman Valisi'ne de sözlü olarak müracaat ettiği" yönündeki demecine "sözcü.com" adlı internet sitesinde yer verildiği belirtildi.

Söz konusu tarihte Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun sadece sendika panosu ile ilgili olduğu vurgulanan açıklamada, "Şube Başkanı Ziya Hotamışlı’nın, basına yaptığı açıklamalar, çelişkiler içermektedir. Söz konusu röportajda geçen ifadelerin aslında bir iftira ve karalama kampanyası olduğu anlaşılmaktadır." denildi.

Açıklama, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan olay ne kadar kötü ve çirkin ise mağdur çocuk ve ailelerini düşünmeden, empati kurmadan, konuları istismar etmek suretiyle, rant sağlamaya çalışmanın da bir o kadar kötü ve çirkin olduğunu değerlendiriyor; böyle hassas bir konuda basın ve ilgilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz."