Karaman’da 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganı ile yapılan, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Programın sunuculuğunu Samanyolu TV'nin haber spikeri Asım Yıldırım yaptı. Allah Resulü Hz. Muhammed'in (sav) hayatından kesitler sunan Asım Yıldırım, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Efendimiz'e salat-u selam getirmenin önemi üzerinde duran Yıldırım, izleyicileri bolca salat-u selam getirmeye davet etti.

Peygamber Yolu Derneği öncülüğünde Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) organizesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasına bu yıl da Karamanlılar büyük ilgi gösterdi. 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Düğünpark’da yapıldı. Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Mustafa Özyılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, Asım Yıldırım’ın sunumuyla devam etti.

Karamanlıların yoğun ilgi gösterdiği ödül törenine Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin ile SP-BBP İttifak adayı Ali Çiftçi, Aktif Sen Karman Temsilcisi Cumhur Akıl da katıldı.

DERECEYE GİREN 63 KİŞİYE ÖDÜL VERİLDİ

"Kaybedeni olmayan yarışma" olarak nitelendirilen yarışmada yetişkin, lise, ortaokul ve ilkokul kategorilerinde yapılan sınavlar, salon ve internet olmak üzere farklı gün ve seanslarda düzenlendi. İlkokullu yarışmacılar "Sevgili Peygamberimiz'in Hayatı", ortaokullular "Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (sav)", liseliler "Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş-Sulh Peygamberi (sav)", yetişkinler ise "İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz (sav)" adlı kitapları okuyarak sınava girdi. Dereceye giren 63 kişi akıllı telefondan tablete, bisikletten televizyona, bilgisayardan bulaşık makinasına kadar değişik ödüllerle ödüllendirildi.

İlkokul kategorisinde tam puan alan Ersude Teyin, Sinem Erkan ve Özgül Ünlü, ortaokul kategorisinde Mustafa Çakır, lise kategorisinde Oğuzhan Taş ve yetişkinler kategorisinde de Ömer Bozkurt birinci oldu.

Yetişkinler kategorisinde umre kazanan Ömer Bozkurt, aynı zamanda Türkiye 22.si oldu.

HERKES O’NU OKUYOR YARIŞMASI 4 YIL ÖNCE KARAMAN’DA BAŞLADI

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Başkanı Abdulkadir Gök, 4 yıl önce Karaman’da başlayan "Herkes O’nu Okuyor" yarışmasının aynı heyecanla yoluna devam ettiğine dikkat çekerek, “4 yıl önce Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanıyabilmek, tanıtabilmek için bir yarışma düzenlemiş, adını da "Herkes O’nu Okuyor" koymuştuk. Karaman’da başlayan yarışma, önce 81 il dâhil bütün Türkiye’ye, ardından Endonezya, Hindistan, Amerika, Kanada başta olmak üzere tüm dünya’ya yayıldı.” dedi.

Ödül töreni Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Mustafa Özyılmaz’ın okuduğu ilahiler, Karaman’da okunan hatimlerin duası ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.