Karamanlı İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti.

Karamanlı İlkokulu 3 üncü sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Mahmut Özdemir ve Mehmet Yılmaz ile birlikte Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren Kahramanmaraş Halk Ekmek Fabrikasını gezdiler.

Halk Ekmek Fabrikasında ekmeğin üretim aşamalarını inceleyerek, tesis ve üretim hakkında bilgiler edinen öğrencilere; bin bir meşakkatle meydana gelen ekmeğin israf edilmemesi, israfın en aza indirilmesi hususlarında bilgilendirme yapıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nce İsraf konusunda farkındalık oluşturması amacıyla hazırlanan ve Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret eden öğrencilere israf bilincini aşılamayı hedefleyen “Sofrada Sıfır Atık” temalı broşür dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan broşürde; Ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyon adet ekmeğin çöpe atılarak ya da hayvan yemi olarak kullanılmak suretiyle israf edildiği, bu konuda; Kur'an-ı Kerim' de “Yiyin, için, fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.”  buyurulurken, Peygamber Efendimizin “Ekmeğe hürmet ediniz. Çünkü ekmek yerin ve göğün bereketindendir. Kim düşen ekmek kırıklarını yerse affolunur.”Sözleri ile konuya dikkat çekiliyor.

Ziyaret sonrası öğretmenler, gösterilen ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını ifade ederek, Kahramanmaraş Halk Ekmeğin temizlik ve hijyen konusunda tam not aldığını, Halk Ekmek ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edeceklerini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.