Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, ‘tek parti iktidar olmazsa istikrar olmaz’ şeklinde ortaya atılan fikrin yanlış olduğunu söyledi. Koalisyon konusunda ülke meseleleri yerine kendi sığ görüşlerini ortaya çıkaranların çözüm bulamadığını vurgulayan Karamollaoğlu, Milli Görüş olarak kurdukları her koalisyon hükümetinin başarılı olduğunu kaydetti. Karamollaoğlu, 10 gün içerisinde seçime parti olarak mı bağımsız olarak mı gireceklerinin belli olacağını ifade etti.

SP Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Divan Toplantısı’nda konuştu. Sonuç alınamayan koalisyon görüşmelerine değinen Karamollaoğlu, “Yapılan görüşmeler, çalışmalar parlamentoda sık sık ikaz ettiğimiz bir hususun da gerçekleştiğini gösterdi bize. Saadet Partisi, Milli Görüş kadroları Meclis’te bulunmadan bu Meclis’ten faydalı bir çalışmanın çıkması mümkün değil.” dedi.

Koalisyonun kurulamamasını şahsi çıkarların öne çıkarılmasına bağlayan Karamollaoğlu, “Koca koca adamlar ülke meselelerini değil kendi sığ görüşlerini öne çıkardıkları için çözüm bulamadılar. ‘Ben falancayla oturmam, falancayla aynı odaya girmem, aynı masada bir meseleyi görüşmemem.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte partilerinin koalisyon ortağı oldukları dönemlerde başarılı olduklarına işaret eden Karamollaoğlu, “Geçmişte her iktidara geldiğimizde, hiçbir zaman tek başına iktidar olamamış olmamıza rağmen, ülke problemlerini nasıl ele aldığımızı, nasıl çözdüğümüzü, millete nasıl ümit verdiğimizi, ‘bunlarla oturulmaz’ dediğimiz insanlarla nasıl bir araya geldiğimizi ülke problemlerini çözmek için dünyaya ilan ettik. Her koalisyon başarılı oldu. Bir fikri ortaya attılar, ‘efendim bir parti tek başına iktidara gelmezse o ülkede istikrar olmazmış.’ Kim demiş? Yanlış fikirlerle iktidara gelsen bile eğer bu ülkenin problemlerini çözecek fikir, proje, ideallere sahip değilsen isterse anayasayı değiştirecek çoğunlukla gel on para etmez. Bunu gördü bu millet.” diye konuştu.

Kendilerine heyecan lazım olduğunu ve bu heyecanın saldırgan olmak anlamına gelmediğini belirten Karamollaoğlu, “Bizim derdimiz bugün iktidarda bulunanları aşağılamak değil. Yanlışlarını görmelerini sağlamak. İnsanlar kendilerini ancak yaptıklarının yanlış olduğunu anladıkları zaman düzeltme yoluna gidebilirler. Yaptıklarının doğruymuş zannıyla kendilerini düzeltmeleri mümkün olmaz. Maalesef ahlaki ve manevi değerler itibariyle Türkiye’de yozlaşma meydana geldi. Bir çok insanın yaşantısına baktığınız zaman çok güzel görmenize rağmen tatbikata geldiğinde bir çok yerde maalesef ayağının kaydığını görüyoruz.” dedi.

Aile yapısının bozulduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bunu bırakıp hayvandan daha aşağı bir usulü benimsemeye kalkarsanız ona aile denmez. Onun temelinin atılmasına siz aldığınız kararlarla sebep olursanız vebalinin altından kalmazsınız.” şeklinde konuştu.

Parti olarak 10 gün içerisinde seçimle ilgili önemli kararlar alacaklarını dile getiren Karamollaoğlu, “Yeri geldiğinde aynen geçen seçimlerde olduğu gibi parti olarak seçime katılacağız. Veya genel başkanımızın da dediği gibi, kanaatime göre ben çok isabetli görmüyorum. Çünkü bir kabile veya öyle bir grup arkanızda olmazsa, çünkü bizim seçmenimiz dağınık, bağımsız olarak girmeyi bile düşünmek durumundayız.” dedi.