Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Karataş’a İçme Suyu Getirme Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Karataş’ın uzun yıllardır süren içme suyu problemini çözüme kavuşturacak çalışma sonucunda 22 kilometre uzunluğuna yeni hat yapılarak Çatalan suyunun Karataş’a ulaşımı sağlanacak. Yüzbaşılar mevkiine kadar gelen Çatalan suyu sayesinde Karataşlı vatandaşlar kaliteli suya kavuşacak. Proje kapsamında özel imal edilen borular sayesinde paslanma, kireçlenme gibi sorunlar yaşanmayacak. Ayrıca yapılacak olan depo vasıtasıyla daha yüksek yerlere su ulaştırılabilecek.

Bu yatırımın Karataş için iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Rahmi Pekar, Çatalan içme suyundan Karataş’ın merkezinin değil, köylerinin de faydalanabileceğini vurguladı. Genel Müdür Pekar, yaptığı açıklamada, "Daire başkanlarımız köylere kadar giderek vatandaşlarımızla istişare etmiş ve her bölgenin sorunu tespit edilmiştir. Tüm projelerimizi de bu sorunlara son verecek şekilde hazırladık. İlçemizde artık yaz – kış vatandaşlarımız su sıkıntısı çekmeyecek. Bu hizmetimizin ardından Karataş’ın şebekesini de yenileyeceğiz." dedi.

Hüseyin Sözlü ve Rahmi Pekar’ın Karataş’ın kanayan yaralarını sarmaya geldiğini ifade eden Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Türkiye’de alışılmadık bir hizmet anlayışı ile halkın istediği her yerde olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Sözlü, "Özlemle beklenen projeleri bir bir hizmete sokuyoruz. Yıllardır kimsenin yapamadığını yapıyoruz. Biz yaptık, şeref bizimdir. Bundan böyle yaptığımız çalışmalar sonucunda Karataş halkı da kaliteli içme suyuna ulaşacak." şeklinde konuştu.