Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’dan geldi. Karayalçın, “Bayramlar buyruklarla, kararnamelerle kutlanmaz. Hükümetin bize dayatmasını CHP olarak reddediyoruz. Biz bu bayramı hükümetin dilediği gibi kutlamayacağız. Biz bu bayramı CHP iktidarında Taksim’de 1 Mayıs Meydanı’nda kutlayacağız.” dedi.

1 Mayıs kutlamaları için Beşiktaş Meydanı'na gelen Murat Karayalçın, bir basın açıklaması yaptı. Karayalçın, açıklamasında şunları ifade etti: “Türkiye’nin tüm çalışanların bayramını kutluyorum. Türkiye, akıl almaz bir olayla karşı karşıya bulunmaktadır. Türkiye’de akıl tutulması yaşanmaktadır. Bugün bayram, hem de resmi bir bayram, yasa ile karara bağlanmış bir bayram. Ama biz, bu bayramı kutlayamıyoruz. Dilediğimiz gibi olması gereken gibi bu bayramı kutlayamıyoruz. Birkaç saat içinde Taksim’de şenlik yaparak kutlayacağımız bayram bize yasaklandı. Hükümet, bayramın kutlanmaması için bize dayatmada bulunuyor. Bayramlar buyruklarla, kararnamelerle kutlanmaz. Hükümetin bize dayatmasını CHP olarak reddediyoruz. Biz bu bayramı hükümetin istediği gibi kutlamayacağız. Biz bu bayramı CHP iktidarında Taksim’de 1 Mayıs Meydanı’nda kutlayacağız. Güvenlik güçleri ile bir sorunumuz yok. Güvenlik güçleri hükümetin talimatını uyguluyor. Bizim sorunumuz bu hükümetle. Mücadeleyi hükümetle yapacağız. Mücadelemiz sandıkta, 7 Haziran’da olacak. Bu hükümeti devireceğiz, gelecek 1 Mayıs’ları Taksim’de kutlayacağız. “

Öte yandan halayların çekildiği Beşiktaş Meydanı’nda Çarşı Grubu da pankart açtı. Grup, ayrıca zaman zaman ‘Tayyip Gidecek, Biliç Gelecek’, ‘Başbakan Biliç’ sloganları attı.