Çumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve parti yöneticileri, Kadıköy'de 3 kişinin saldırısına uğrayan meclis üyesi Hüseyin Sağ'ı hastanede ziyaret etti. Hastanede Hüseyin Sağ tarafından karşılanan Murat Karayalçın, saldırganların kısa sürede bulunmasını ve olayın aydınlatılmasını istedi.

Hastane bahçesinde önce saldırının nasıl gerçekleştiğini Sağ'ın ağzından dinleyen Karayalçın daha sonra kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. İstanbul il yönetimi olarak Hüseyin Sağ'ın arkasında bulunduklarını belirten Karayalçın,"Dün Kadıköy'de Hüseyin Sağ çok ağır çok vahim bir saldırıya uğramıştır. Sağ'ın yanındayız. Dün akşam bir ameliyat geçirdi. Eğer bugün doktorlar da uygun görürse taburcu olacak. Tüm CHP'liler olarak Hüseyin Sağ'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu faillerin ivedilikle ortaya çıkarılmasını diliyoruz. Sağ, İstanbul'da imar savaşçısı kimliğini tayışan bir arkadaşımızdır. İstanbul'da yasalara karşı, kamu vicdanına karşı, kamu çıkarına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında duran bir arkadaşımızdır. Bu saldırının niteliğini bilmiyorum. Saldırganların kimliğini bilmiyoruz. Eğer bu Sağ'ın uğrunda mücadele verdiği imar sorunlarıyla ilgiliyse durum gerçekten çok vahimdir. Eğer bunlarla ilgili değil de basit bir olaysa hemen ortaya çıkarılmalıdır." dedi.

Saldırının gündüz ve cadde ortasında olmasına rağmen kimsenin müdahale etmediğini de ifade eden Karayalçın, faillerin biran önce yakalanması için ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Murat Karayalçın, Hüseyin Sağ'a yapılan saldırının Ataşehir Belediyesi kaynaklı olduğu iddiaların gerçek olmadığını belirtti. Karayalçın, "Ataşehir Belediyesi ile ilgili sözleri duydum ve çok üzüldüm. Böyle birşey asla olamaz. Üstünü çizerek söylüyorum. Ataşehir Belediyesi yöneticileri de destek için buradalar. Diğer yorumların hepsi olabilir. Bizim içimizle ilgili iddiaların kesinlikle doğru olmadığını söyleyebilirim." şekilnde konuştu.

Dün akşam yüzünden ameliyat olan Hüseyin Sağ ise Reza Zarrab'ın yalısı ve Ataşehir Belediyesi ile ilgili iddiaların sorulması üzerine, "Ben o kadar çok kişi ve plan değişikliğini karşıma almışım ki şu veya bu diyemem. Ataşehir Belediye Başkanıyla ilgili bir beyanım olmadı. Onun yaptıracağını da sanmıyorum. Ama diğer uğraştıklarım yaptırmış olabilir. Bir ticari faliyetim de yoktur. Olsaydı belki onlar yaptırdı diye düşünebilirdim. Sadece kent rantına karşı çıktığım için başıma gelmiştir. Onlardan biri yaptırmış olabilir. Benim acımı sadece faillerin bulunması hafifletebilir. Daha önce evime sessiz telefonlar gelmişti. Eşimin de arabası takip edilmişti." şeklinde konuştu.