CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, 7 Haziran'daki seçimlerde her sandıkta 3 kişi olacaklarını söyledi. Kayaralçın, "Her okulda bir parti sorumlusu, bir bilişim görevlisi ve kat sorumluları olacak. İstanbul’da bin 500 dolayında da avukat görev alacak.” dedi.

Sandık güvenliği için çalışmaları hızlandıran CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı sandıkları ziyaret etti. Oy kullanma işlemleriyle ilgili sandık görevlilerinden bilgi alan Karayalçın, oylarını kullanan vatandaşlarla da sohbet etti. İlçe seçim kurulu üyeleriyle de kısa bir süre sohbet eden Karayalçın, sandık güvenliği için alınan tedbirler hakkında da bilgi aldı.

Karayalçın, İstanbul’da oylara sahip çıkmak için çok kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek seçmenleri oylarını kullanmak sandık başına çağırdı. İstanbul’da bin 834 okulda 27 bin 861 sandıkta oy kullanılacağını kaydeden Karayalçın, “CHP olarak her sandığa 3 isim verdik. Asıl üyemiz, yedek üyemiz ve gözlemci üyemiz. Ayrıca 1834 okulun her katında bir de kat sorumlusu bulunduruyoruz. Her okulda bir de parti sorumlusu, bilişim görevlisi ve 1500 dolayında da avukat görev alacak.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da sandıklardan gelen sonuçları kendi bilişim görevlileri aracılığıyla anbean takip edeceklerini belirten Karayalçın, “Özel bir yazılımımız var. Yani diyelim ki bir ilçede falanca numaralı bir sandıktaki oylarımızın sayısı tutanaklara bilişim görevlilerimizin verilerinden farklı girilmiş. Böyle bir durumda hemen oradaki arkadaşlarımız uyarılacak. Sandıklardan gelen sonuçları anbean takip edeceğiz. Tek bir oyun bile peşine düşeceğiz.” dedi.

Sandıklara sahip çıkmak için Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenen gönüllü gruplarla da temas halinde olduklarını söyleyen Karayalçın, “Oy ve Ötesi gibi gönüllü gruplarla görüşme halindeyiz. CHP’ye oy verecek İstanbullu seçmenlerimize, diğer partilere oy verecek olan seçmenlerimize, bu seçimlerde CHP’nin alarm halinde olduğunu ve gerekli tüm önlemleri aldığını; o nedenle de oylarını gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Sandıklarda karşılaşılabilecek sorunlara karşı CHP’nin çözüm için hazır olduğunun altını çizen Karayalçın, “8 Haziran’da zaten bir sorunumuz olmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi inşallah iktidar olacak.” dedi.