Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı çok sayıda köy yolu 4 gündür kar ve tipi nedeniyle kapa bulunurken, elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu çok sayıda köy ve mezra karanlıkta kaldı.

Geçen pazar günü Erzurum'u etkisi altına alan kar yağışı ve tipi köy ve mezra yollarının kapanmasına, onlarca köyün karanlıkta kalmasına sebep oldu. Karayazı'ya bağlı 50 köy ile 15 mezra yolu kar ve tipi 4 günden bu yana nedeniyle kapalı. İlçedeki çok sayıda köye ise elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerinin kopması nedeniyle enerji verilemiyor.

Karayazı Belediye Başkanı Memet Sait Karabakan, köy ve mezra yollarının 4 gündür kapalı olmasını skandal olarak nitelendirdi. Karabakan, Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindeki köy ve mezra yollarının açılmamasının vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Karabakan, TEDAŞ ekiplerinin ise tipinin devam etmesi nedeniyle enerji nakil hatlarındaki arızayı gideremediğini belirtti. Karabakan, "Vatandaşlar 4 gündür karanlıkta mum ışığında yaşamaya çalışıyor. Yolları kapalı bulunan bazı köylerdeki böbrek hastaları Hınıs'daki diyaliz ünitesine gidebilmek için kapalı bulunan yolların açılmasını bekliyor. Bazı köylerde ise solunum cihazına bağlı yaşayan hasta vatandaşlar bulunmakta." diye konuştu.