PKK yöneticisi Murat Karayılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının, seçimleri kazanmak için bazı askerlerin ölmesini istediğini ileri sürdü.

Karayılan, “Uludere’de açık bir şekilde askerleri arkadaşlarımızın önünde dolaştırıyorlar. Belki bazı arkadaşlarımız tahrik olur, ateş eder ve bir kaç asker ölür diye düşünüyorlar. Yine Şemdinli’de de öyle yapıyorlar. Açık ki Erdoğan ve arkadaşları seçimlerde kazanmak için bazı askerlerin ölmesini ve gerillaların da şehit düşmesini istiyor. Açıkça askeri, üzerinden siyaset yapabilmek için ölüme sürüyor.” dedi.

PKK’nın yöneticilerin Murat Karayılan, uzun mesafeli telsiz aracılığıyla Türkiye, Suriye ve Kandil’de bulunan PKK mensuplarına seslendi. Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre Karayılan, PKK’lıları uyardı, AKP’nin kontrollü bir gerginlik ortamı oluşturmak istediğini belirterek her şeye temkinli yaklaşılmasını istedi. Çözümden yana olduklarını belirten Karayılan, “AKP, dar bir zihniyete sahiptir. Maalesef, tarihi bir görev olarak Türkiye’nin geleceğini düşünecek büyüklüğü göstereceklerine, dar yaklaşarak kendi ceplerini ve iktidarlarını düşündüler. ‘Bu seçimlerden nasıl sonuç alırız, ceplerimizi nasıl doldururuz, kendimizi nasıl zengin yaparız’ türünde dar ve çeteci düşüncelere hapsolmuşlar. Onların fikir kalıbı böyle dar ve fırsatçı bir temeldedir.” dedi.

Haberde Karayılan’ın şunları söylediği belirtildi:

AKP SEÇİMLERDE ZORLANACAĞINI GÖRÜNCE MASAYI DEVİRDİ

"Erdoğan anladı ki bu süreç onların düşündüğü tarzda AKP’ye hizmet etmeyecek, bu nedenle sürece müdahalelerde bulundu. Erdoğan, böyle giderse AKP’nin seçimlerde zorlanacağını, HDP’nin barajı aşacağını gördü ve bunun için müdahale ederek masayı devirdi. Ardından ise ‘masa yok, müzakere yok, Kürt sorunu yok, taraflar yok, tarafların olması Türkiye’yi dağıtmaktır, izleme heyeti yanlıştır’ diyerek tam olarak sürecin tersi olan şeyler söyledi. Kısacası böyle müdahale ettiler ve süreci durdurdular. Şimdi ise gerginlik siyasetini esas almaktalar. Çünkü istedikleri kadar milletvekili alabilmek için öncelikle HDP’nin baraj altında kalması gerekiyor. Böylelikle başkanlık sistemini getirerek diktatörlüğünü garanti altına almayı hesaplıyor.

ASKERLERİ PKK’LILARIN ÖNÜNDEN DOLAŞTIRIP ÖLMESİNE İSTİYORLAR

Devlet ateşkesi kaldırmış durumda. Uludere’de açık bir şekilde askerleri arkadaşlarımızın önünde dolaştırıyorlar. Belki bazı arkadaşlarımız tahrik olur, ateş eder ve bir kaç asker ölür diye düşünüyorlar. Yine Şemdinli’de de öyle yapıyorlar. Açık ki Erdoğan ve arkadaşları seçimlerde kazanmak için bazı askerlerin ölmesini ve gerillaların da şehit düşmesini istiyorlar. Tabi böylesi bir durumda gerginlik oluşursa HDP de Türkiye’de çalışamayacak, verimi düşecek. Bunun için askerin ölmesini istiyorlar. Açıkça askeri, üzerinden siyaset yapabilmek için ölüme sürüyor. Yine gerillanın da şehit düşmesini istiyor. Bu niye? Bu da bu sefer milliyetçi ve sağcı kesimlere, ‘PKK’ye karşı savaşan tek güç benim’ demek için. Bununla da MHP’ye gidecek oyları almayı hedefliyor. Bu çok tehlikeli bir siyasettir. Bu siyasetin önümüzdeki günlerde daha tehlikeli bir hal alması beklenmeyen bir şey değildir. Tüm deryalarımız (tüm gerilla birlikleri) bu konuda bilgi sahibi olmalı ve tedbiri elden bırakmamalıdır. Ama biz tahrike gelmeyeceğiz; AKP’nin kirli oyunlarının sonuca ulaşmasına izin vermeyeceğiz.

PKK’NIN SEÇİMLER İÇİN BASKI UYGULADIĞI YALANDIR

Erdoğan ve AKP bir yandan bu tür kirli oyunlarla tahrik siyaseti yürütüyor; diğer yandan ise hiç utanmadan arlanmadan miting kürsüsüne çıkıp milyonlarca insanın karşısında, PKK’nın seçimler için halka baskı uyguladığını belirterek açıkça yalan söylüyor. Böyle bir şey yoktur. Bunlar kendi pisliklerinin üstünü örtmek için böyle yalanlara başvuruyorlar. Kendileri baskı uyguluyorlar, saldırıyorlar, gerginlik yaratıyorlar ve yalan, dolan, baskıyla oy almak istiyorlar. Yalancılık ve alçaklık olur da bu kadar büyüğü olmaz! Kendisi yapıyor ama ‘HPG yaptı’ diyor. Herkes de biliyor ki böyle bir şey yok."