Türkiye, 25 Nisan 2013 Perşembe günü tarihi bir gün yaşadı. 30 yıldır süren terör sorununu bitirecek en önemli adım atıldı ve PKK'nın Kandil sorumlusu Murat Karayılan, 8 Mayıs'ta çekilme sürecinin başlayacağını açıkladı.

GAZETECİLERİN UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ

Karayılan'ın Kandil'de yaptığı bu tarihi açıklamayı izlemek için Türkiye'den ve dünyadan pek çok basın mensubu da Erbil'e gitti. Erbil'den toplantıyı takip etmek üzere Kandil'e geçen gazetecilerin üstleri, PKK'lar tarafından didik didik arandı. Kandil'de tarihi anlar yaşanırken, gazetecilerin bu görüntüleri de basın tarihine kara bir leke olarak geçti. Zira polisin bile üstlerini aramasına fırsat vermeyen gazetecilerin, bu görüntülere müsade etmesi 'utanç'tan öteye geçemedi.

"HATAYDI, ÖZÜR DİLERİZ"

Konuyla ilgili ilk açıklama Murat Karayılan'dan geldi. 'Büyük gün'e tanıklık etmek üzere Kandil'e çıkan Radikal yazarı Ezgi Başaran'a röportaj veren Karayılan, gazetecilerden özür diledi. Karayılan, "Sizlerin üstünü başını aramışlar, sonradan öğrendim. O kadarına gerek yoktu. Bizim HPG gerçekten çok dogmatiktir. Hatadır, bunun için özür diliyoruz." dedi.