Arazileri üzerinden Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu geçen bir aile, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kendileri için belirlediği kamulaştırma bedelini yetersiz bulunca mahkemeye başvurdu. Bilirkişi raporu, mahkemenin verdiği rakamın üzerinde bir bedel ortaya koydu ve Gaziantep 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava, ailenin lehine sonuçlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü, aileye kanuni faiziyle birlikte 85 bin TL ödemeye mahkum edildi. Buna rağmen ödeme yapılmayınca Karayolları, aile tarafından icraya verildi. Aile üyelerinden Atilla Kılıç, kendilerine, "Kasamızda paramız yok. Seçimlerden sonra iktidar kurulursa en kısa zamanda ödenir." dendiğini söyledi.

Akrabalarıyla birlikte Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nun bulunduğu yerdeki 38 bin metrekarelik alanda hissesi bulunan Kılıç ailesi, 2010 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Kamulaştırılacak alanda arazi sahipleriyle anlaşma yoluna gitmek isteyen yetkililer, bazı ailelere tekliflerini kabul ettirdi ancak Kılıç ailesi, verilen rakamın arazi bedelini karşılamadığını öne sürerek konuyu yargıya taşıdı. Gaziantep 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada aile avukatı, arazi bedelinin belirlenmesi için bilirkişi talebinde bulundu. Yapılan değerlendirme sonucunda arazi bedelinin, kendilerine teklif edilen miktarın yaklaşık 2,5 katı olduğu belirlendi. Karayolları tarafından temyize gönderilen dosya, yine ailenin lehine sonuçlandı ancak aradan geçen süre içerisinde ödeme yapılmadı. Aile de alacağının tahsili için icra işlemi başlatılmasını talep etti.

Davanın takipçilerinden olan emekli polis memuru Atilla Kılıç, “Faiziyle beraber hissedarlara ödenmesi gereken tutar 85 bin TL. Bu paranın ödenmesi için yetkililerle, özellikle Mersin 5. Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Bize, bütçelerinin elvermediğini söylediler. Yargıtay kararının çıktığı mart ayında bize, 'Devlet gönderirse ödeyeceğiz. Kasamızda paramız yok. Seçimlerden sonra iktidar kurulursa en kısa zamanda ödenir.' dediler. Seçimin üzerinden kaç ay geçti, iktidar da kurulmadı. Biz yıllarca hükümet kurulmasını, bakanların atanmasını, bu kuruma ödenek gönderilmesini mi bekleyeceğiz? Bunda da hukuki hakkımızı kullanmak istedik, icra işlemi başlatılmasını talep ettik. Alacağımızla ilgili yasal süreç başladı. Bundan sonra icra ile alacaklarımızı tahsil etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.