Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum 73. Şube Şefliği bünyesinde ‘taşeron’ olarak çalışan yaklaşık 80 işçinin, maaşlarının 1.500 TL yapılması talebiyle başlattıkları 5 günlük eylem sona erdi. Muhatap bulamadıklarını ifade eden işçiler, işsiz kalmamak için 1.050 TL'ye çalışmaya razı olduklarını söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘taşeron’ olarak çalışan ve geçmiş yıllarda açtıkları davaları kazanan 6 bin 417 işçi, Yargıtay’ın kararının ardından kadroya alınacak. Yargıtay’ın bu kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu işçilere ‘müjde’ diye açıklamıştı. Davayı kazanan işçiler kadroya geçmeye hazırlanırken, diğer taşeron işçiler ise durumlarını iyileştirebilmek için eylem başlattı. Çorum’da Karayolları 73. Şube Şefliği’nde çalışan yaklaşık 80 işçi, eylemden sonuç alamayınca aylık 1.050 TL maaş almaya devam edecek.

MUHATAP BULAMAYINCA 5 GÜNLÜK EYLEME SON VERDİLER

16 aylık sözleşmeleri sona eren işçiler, önümüzdeki 3 yılı kapsayan yeni ihalenin ardından kendilerine sunulan şartları kabul etmeyerek, 1 Haziran’da iş bırakma eylemine başlamıştı. Maaşlarına zam isteyen işçiler, bunun yanı sıra yemek ve mesai ücretlerini de talep etti. Eylem süresince konuşacak muhatap bulamadıklarını söyleyen işçiler, işten çıkarılma tehdidi altında oldukları için iş bırakma eylemini sonlandırmak zorunda kaldıklarını ve işverenin şartlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Haklarını aramak istediklerinde kendilerine kimsenin destek olmadığını dile getiren işçiler, yine 1.050 TL maaş almaya mecbur kaldıklarını söyledi. Şimdiden nasıl geçineceklerini kara kara düşündüklerini belirten işçiler, "Hepimiz zor durumdayız. Biz arazide çalışıyoruz ve yemek parasını kendi cebimizden veriyoruz. Mesai ücreti almıyoruz. Bu maaşla nasıl geçineceğimizi gerçekten bilmiyoruz. 1.500 TL maaş talep ettik ama uzlaşma sağlayacak bir ortam bile bulamadık. Bir sonuç alamadığımız için eylemimizden vazgeçtik ve işverenin şartlarını kabul ettik. Pazartesi gününden itibaren iş başı yapacağız." dediler.