Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüksek rakımlı mahallerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarken mahsur kalan hastaların da yardımına koşuyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ilçelerine bağlı yüksek rakımlı 30 mahallede, 7 ekip ve 20 kar temizleme aracı ile çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri ayrıca, yolların buzlanmasına bağlı meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için tuzlama çalışmalarına devam ediyor.
Ekipleri ayrıca, karda mahsur kalan hastaların da imdadına yetişti. Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Alanyalı ve Sadiye mahallelerinde iki hasta karda mahsur kaldı. Alanyalı Mahallesi, Kuyualan mevkiinde rahatsızlanan Nesibe Oksal’ı (60) almak için giden ambulans, yolun kar yağışından kapanması nedeniyle yolda kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri ambulansın yolunu açarak, hastaya ulaşılmasını sağladı. Sadiye Mahallesi’nde rahatsızlanan Hayriye Yıldız ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar temizleme araçlarıyla alınarak sağlık birimlerine ulaştırıldı.