İstanbul'da devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Basın Ekspres Yolu İkitelli Halkalı bağlantı kavşağında mahsur kalan otobüs, yolcuların 1 saatlik çabası sonrası kurtarılabildi. Yolcuların zıplayarak ve iterek müdahalesi kameralara yansıdı.

İstanbul'da gün boyu devam eden kar yağışı iş çıkışının yaşandığı saatlerde İstanbulluların meşakkatini katladı. TEM Otoyolu Mahmutbey gişeler istikameti trafiğe kapatıldı. Ara ve yan yollarda ise mahsur kalan araçlar yoğunluğu arttırdı. Basın Ekspres Yolu İkitelli Halkalı bağlantı kavşağında kayıp kara saplanan belediye otobüsü, Basın Ekspres yan yolda uzun araç kuyruklarına sebep oldu. Dönebilen sürücüler farklı güzergahları tercih etti. Dönme imkanı olmayanlar ise otobüsün kurtarılmasını beklemeye başladı. Otobüs şoförünün kurtarma denemelerinde başarısız olmasından sıkılan sürücüler ve otobüs yolcuları, saplanan otobüsü kurtarmak için seferber oldu. Bazı yolcular beklemekten sıkılınca otobüsten inip başka araçlarla yoluna devam etti. Geride kalanlar ise zaman zaman fırtınaya dönen kar altında cansiperane mücadele etti. Otobüsü iten yolcular, bir ara otobüse binip otobüsün içinde zıpladı. Yolcuların bu mücadelesi ve birbirlerine "Zıpla" diye komut vermeleri Cihan Haber Ajansı kameralarına yansıdı. Kürek ve battaniye ile kurtarma çalışmalarını aralıksız devam ettiren yolcuların 1 saatlik mücadelesi sonucu otobüs saplandığı yerden kurtarıldı.

"KADİR ABİ BİZİ YOLDA BIRAKTI"

Otobüsün kurtarılması çalışmalarına katılan bir yolcu yaşananları şöyle aktardı: "Bu araç Yenibosna'da hattını bitirdi İkitelli Garajı'na gidiyordu burada kaldı. Yolcular, Halkalı civarında oturan yolda kalmış insanlar, bindik hepimiz bindik. Gene yolda kaldık, Kadir abi bizi yolda bıraktı. Zincirsiz araçlarla yolda bıraktı. Hiçbirinde zincir yok."