Van'da 3 gün önce koyun sürülerini alarak Bezirgan Yaylası'na giden ve bölgede başlayan kar yağışının ardından bir daha haber alınamayan 9 çobana, bugün sabah saatlerinde ulaşıldı. Yeri tespit edilen çobanlara helikopterle kumanya iletildi.

Van’ın Çatak ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı ve Sugeldi (köy) mahallelerinde oturan 9 çoban geçen perşembe günü bin 800 koyundan oluşan sürüyle Şırnak'ın Beytüşebap ilçesi yakınlarında bulunan Bezirgan Yaylası'na çıktı. Akşam saatlerine doğru başlayan ve şiddetini artıran kar yağışının ardından çobanlarla irtibat kesildi. Köylüler irtibatın kopması üzerine hemen jandarmayı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri Narlı Mahallesi'ne gelerek bölgeye hareket etti. Arama çalışmalarına destek vermesi için ayrıca helikopter de istendi.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle helikopter kullanılamadı. UMKE ekipleri de yürüyerek bölgeye ulaşamayarak geri döndü. Çalışmalara bu sabah yeniden başlandı. AFAD ve UMKE yeniden bölgeye yönlendirilirken, Van Jandarma Komutanlığı'ndan da helikopter desteği alındı. Helikopterle yapılan aramalara, Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızaslan da katıldı. Harita üzerinde yapılan planlamaya göre havalanan helikopter kısa bir aramanın ardından çobanların ve koyunların bulunduğu bölgeyi tespit etti. Helikopter, çobanların bulunduğu bölgeye indi. Çobanların herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını öğrendikten sonra, bölgenin karlı olması nedeniyle, onlara yeterli kumanya bırakıldıktan sonra helikopter bölgeden ayrıldı.