Mersin’in Mut ilçesini Karaman'a bağlayan Sertavul geçidinde yoğun kar yağışı, buzlanma, tipi ve sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar sebebiyle narenciye yüklü TIR'ların geçişine izin verilmiyor.

İç Anadolu Bölgesi’ni Akdeniz’e bağlayan Mut-Karaman D-715 karayolu Sertavul geçidinde üç gündür etkisini gösteren kar ve tipiden dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Mut-Karaman yolu üzerinde bulunan Akgedik mevkiinde büyük araçların geçişine ise izin verilmiyor. Silifke Taşucu limanından Kıbrıs’tan gelen narenciye yükünü İzmir’e götürmek isteyen TIR şoförü Duran Doboğlu, 3 gündür kar ve tipiden dolayı Mut'un Akgedik mevkiinde mahsur kaldıklarını söyledi.

Doboğlu, "Kıbrıs-Türkiye arası çalışan TIR şoförüyüm. Şu an TIR'da narenciye yüklü. Silifke Taşucu’ndan çıktık, şu an Mut’ta kardan dolayı yolda kaldık. Sertavul geçidi yoğun kar yağışından dolayı kapalı. Maalesef mağduruz. Mal sahibi malım ne olacak diye korkuyor. Biz perişan haldeyiz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sağ olsun burada lokantacı arkadaşımız var. Ama o da bizimle birlikte mağdur durumda. Olmasa biz zaten perişanız. Lokantada soba yakıyoruz. Bazen elektrik kesiliyor, karanlıkta oturuyoruz. Allah yardımcımız olsun." diye konuştu

Yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gündür burada olduklarını anlatan TIR şoförü Mevlüt Mavili ise "Araçlarımızda hep narenciye yüklü. Narenciyenin donma tehlikesi var. Rezilliğimiz diz boyu, bir yere kıpırdayamıyoruz. Yetkililer yolun daha 2 gün açılmayacağını söylüyor. Biz burada yine iyiyiz, diğer şoför arkadaşlar daha da ileride mahsur kalmışlar. Onların hali bizlerden daha kötü, yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu

TIR şoförü Yusuf Yeşilyüz, "3 gündür burada lokantada kalıyoruz. Ben narenciye ile Bursa’ya gidiyorum. Narenciye dondu, şu an hiçbir işe yaramaz. Bakalım gittikten sonra ne olacak?" ifadesini kullandı.

TIR şoförü Burhan Başar, Karayolları'nı aradıklarını belirterek, "Olumlu bir cevap alamadık. Yollar bir süre daha kapalı olacak dediler. Gündüz eksi 8, gece eksi 15 derece soğuk oluyor. Tek kelime ile çaresizlik." dedi.

Lokanta sahibi Ahmet Şahin, "Burada yaz kış tek sorunumuz elektrik kesintisi. Kayaönü bölgesinde bulanan tek iş yeri burası. Karda kışta kalan arkadaşların uğradıkları konuk yeridir. En büyük sorunumuz elektrik kesintileri." diye yakındı.

Karayolları ekipleri, Mut-Karaman kara yolunun açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.