İstanbul Çengelköy’de eşi Tahir Kart tarafından öldürülen Kübra Kart'ın annesi Ayşe Efe ve ağabeyi Hüseyin Efe, kardeşine kıyan eşinin en büyük cezalara çarptırılmasını istedi. Kız kardeşinin haberini televizyondan seyreden aile fertleri ise göz yaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Efe "Benim yanımda kızıma bıçak çekmişti" dedi.

İstanbul Çengelköy'de yaşayan Tahir Kart, eşi Kübra Kart'ı öldürdükten sonra parçalara bölerek elbiselerini ayrı cesedi ayrı konteynıra atmıştı. Kendilerine Kübra Kart'ın kaybolduğunun söylenmesi üzere İstanbul'a giden ağabeyleri kız kardeşlerini aramaya başladı. Ancak dün akşam saatlerinde acı olayı öğrendiler. Kübra Kart'ın Ereğli'ye bağlı Cemaller köyünde kalan anne Ayşe Efe(69) ve ağabey Hüseyin Efe(43), acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Efe ailesi taziyeleri kabul ettiği sırada televizyonda kardeşlerinin haberi çıktı. Haberi izleyen ağabey Hüseyin Efe ve diğer aile fertleri gözyaşlarına boğulurken, yaşanan cinayetten dolayı Tahir Kart'a büyük tepki gösterildi.

'TUHAF HAREKETLERİ VARDI'

Tahir Kart'ın tuhaf hareketleri olduğunu, kız kardeşi ile aralarındaki olayları bugüne kadar şaka yaptıklarını düşünerek karışmadıklarını kaydeden Ağabey Hüseyin Efe, kız kardeşinin kendilerine eşi ile ilgili hiç bir şey söylemediğini kaydetti. Ağabey Efe konuşmasında "Onun 17 yıldır şuuru yerindeydi de bu vahşi cinayetten sonra birden bire şuuru kaybolmuş. Ailesi şuurunun yerinde olmadığını söylüyor. İşe gidiyor geliyor, vatandaşın toplumun içinde sorun yok da, katliamı yaptıktan, kelleyi kopardıktan sonra, ayak bacak kol ne varsa kopardıktan sonra şuuru yok deniliyor. 11 yıldır şizofren tedavisi gördüğünü söylediler. Bize bundan ne kız kardeşim, ne kendisi bir şey bahsetmedi. Kız kardeşim de bir kere olsun gelipte bir şey demedi. Tuhaf hareketleri vardı. Bayramlarda buraya geldiklerinde kahvaltı yaparken kardeşim az bir konuşmaya başladığı zaman kız kardeşimin iki eliyle ağzını burnunu kapatarak susturmaya çalışıyordu. Biz müdahale etmeye çalışıyorduk ama kendi aralarında yaptıkları şaka zannediyorduk. Kız kardeşlim son günlerde kocasından yakınıyordu. En son 13 gün önce görüştük. Bu Pazar akşamı arayacaktık. Elim telefona gitti. Araya bir şeyler girdi. Arayamadık. Keşke arasaydık. Son kez görüşmüş olurduk" dedi.

'BİZİ DALGA GEÇER GİBİ ARAYIP KIZ KARDEŞİMİN KAYBOLDUĞUNU SÖYLEDİLER'

Eniştesi tarafının salı günü kendilerini telefonla arayarak kız kardeşlerinin kayıp olduğunun haberi verildiğini söyleyen Hüseyin Efe, "Bu cinayetten sonra bize 'Kübra Nerde. Burada yok. Oraya geldi mi? Kübra'yı buldunuz mu?' diyerek dalga geçtiler. Babası bizi arayarak 'İşten çıkmış. Gültepe tarafı sakin. Atmıştır arabaya, olmuştur' diyor. Kübra'nın telefonu, çantası, ziynet eşyaları, Kübra'nın evine girdiği dış kapının anahtarını soruyorum evde olduğunu söylüyorlar. Delilleri de yok edememiş. Ben kaybolduğunu salı akşamı saat 3 civarında aldım. Olayda pazartesi akşamı 6 gibi olmuş. Aradan uzun bir zaman geçmiş oluyor. Pazartesi akşamı cinayet oluyor. Salı günü Kübra'nın kayıp olduğunu söylüyorlar"

ADALETTEN ADALET BEKLİYORUZ

Adaletten adalet beklediklerini ve karşı tarafın bütün fertlerinden şikayetçi olduklarını söyleyen Ağabey Efe "Bütün her şey onları gösteriyordu. Bu vahşi cinayeti de polis tereyağından kıl çeker gibi çözdü. Maskelerini de düşürdü. Benim isteğim herkes doğruları söylesin. Bir bayan ailesinden şiddet görüyorsa gerçekleri söylesin. Anne baba ve ya kardeşlerinden yardım alabilir. Türkiye'de bundan sonra böyle olaylar olursa idamın çıkmasını istiyorum. Böylelerini sallandıracaksın. 4 kişiye karşı direnemedi. Bu kadar vahşice ayaklarından, bütün vücudu dilim dilim kafasına kadar koparılarak vahşice katledildi. Adaletten adalet bekliyoruz. Biz beş kişiden şikayetçiyiz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

YANIMDA KIZIMA BIÇAK ÇEKTİ

Anne Ayşe Efe, kızının çok iyi olduğunu, herkese karşı saygılı olduğunu ve herkes tarafından da sevilen birisi olduğunu söyledi. 6 erkek çocuğunun arasında tek kız çocuğunun Kübra olduğunu söyleyen anne Efe, "Ben İstanbul'a gittim. Ben oradayken kızımın göğsüne bıçak dayadı. Kızıma bıçak çekti. Kocasına yapma diye bağırdı. Kızım bana kocasından yana hiç bir şey söylemezdi. O taraftan çekiniyordu. Onlara büyük ceza verilmesini istiyorum. Onların cezası büyük olacak. İdam edilsinler. Kızım hatırnazdı. Herkesle barışık dururdu" dedi.