Kağıthane'de kardeşi Vahit Ş.'yi öldüren ve "Epilepsi hastasıydı. Bıçağın üzerine düştü." diye ifade veren Abdulvahap Ş., olayın kaza olmadığı ortaya çıkınca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kağıthane Seyrantepe Sultanselim Caddesi’ndeki bir adreste kardeşiyle kalan Vahit Ş. (28), 18 Mart 2015 gece yarısı saat 01.30'da, bıçakla yaralandı. Minibüs sürücüsü olan Ş.’nin aynı işi yapan kardeşi Abdulvahap Ş., 112 Hızır Acil servise haber verdi. Abdulvahap Ş., eve gelen ambulansa binerek ağabeyi ile birlikte hastaneye gitti. Karnında, kolunda ve omzunda, küçük çizikler bulunan Vahit Ş., doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı.

İfadesi alınan Abdulvahap Ş., "Ağabeyim epilepsi hastasıydı. Bir anda kriz gelince, elindeki bıçağın üzerine düştü." diyerek olayın bir kaza olduğunu iddia etti. Doktor incelemesinden sonra bıçak izlerinin kaza sonucu olmadığı ortaya çıktı. Yaralanma olayının meydana geldiği evin dağınık olması nedeniyle kavga edilmiş olabileceğini değerlendiren polis, yerlerin yeni temizlenmiş olması nedeniyle detaylı bir araştırma yaptı. İncelemede mutfakta yıkanmış bir bıçak ve lavabo giderinde 'kan izi'ne rastlandı. Yüzünde ve vücudunda morluklar bulunan Abdulvahap Ş.'nun yalan söylediğini değerlendiren polis, Abdulvahap Ş. cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Abdulvahap Ş., önce kaza iddiasında ısrar etti. Ancak, yüzündeki morluklar ve ağabeyinin cesedindeki 2 ayrı bıçak kesişine cevap veremedi. Çelişkili bilgiler ve diğer deliller yüzüne okunan Abdulvahap Ş., abisini öldürdüğünü itiraf etmek zorunda kaldı. Ancak cinayetin nedeni konusunda bilgi vermeyen ve emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.