Eskişehir'de, çorap satarken çekilen videosu sosyal medyada gündem olan Türkiye’nin yeni fenomeni 13 yaşındaki Mert Karaağaç, ‘‘Ben alın teriyle paramı kazanıyorum, 2 yaşındaki kardeşimin her ay bin liralık tedavi parasını bulmak için çorap satıyorum, alın teriyle para kazanmak her insana nasip olmaz.’’ dedi.

Şirin Tepe Mahallesi Paşaoğlu sokakta ailesiyle kalan Mertcan Karaağaç'ı halk sosyal medyada çorap satarken çekilen videosuyla tanıdı. Yaşı küçük ama yüreği büyük olan Karaağaç, ailesine ve küçük kardeşinin ilaç parası için sokak sokak gezip çorap satıyor.

Ortaokul altıncı sınıf öğrencisi Karaağaç, alnının teriyle çorap sattığını belirterek, ‘’Babama destek çıkıyorum. Kardeşim yandı, kolu yanık onun tedavi masraflarını karşılıyorum. Evin ihtiyaçlarını karşılamada babam yetiştiremediği yerde ben destek çıkıyorum. Babam geldiğinde '1000 lira maaş alıyorum' dedi. Ben de içeri girip şöyle bir hesapladım. Kesinlikle asgari ücretin altında, bize kalan bir miktar var. Bundan evvel babam ile annem evlenmeden önce akrabalarımız babamın üzerine bayağı borç yapmışlar. İcramız var onları ödüyoruz.’’ dedi.

'KARDEŞİMİN İLAÇ PARASI İÇİN OKUL ÇIKISINDA ÇORAP SATIYORUM'

Küçük kardeşinin ilaçlarını almak için okul çıkışında çorap satan Karaağaç, "Kardeşim 11 aylık iken kolu yandı. Benim çorap satmaya çıkmam gerekiyor. Evin ihtiyaçları ve kardeşimin ilaçları için. Kardeşimin ilaçları çok pahalı. Vücudu yandığı için bunun sıkı bir kıyafeti var. Bu kıyafetin fiyatı 700 lira her 3 ayda alıyoruz. Tek çaremiz inşallah kardeşim iyi olur ve iyileşir. Babamın aldığı maaşta 300 lira icraya gidiyor. Yol parası, yeme, içmesi çıktığında eve 400 yakın para kalıyor. Babama da yazık, kalan parayla kardeşlerime bez mi alacak, mama mı alacak, eve bir şey mi alacak diye kara kara düşünüyor. Bende aileme destek için okul çıkışında çorap satmaya gidiyorum. Bazen de çorap satmaya gittiğimde bazı insanlar bana laf ediyorlar. Yanlış anlıyorlar. İnsanların beni yanlış anlamalarını istemem. Ben burada aileme destek için çorap satıyorum.’’ diye konuştu.

'ALIN TERİMİZLE ÇALIŞIP KAZANIYORUM'

'O görüntülerin yayınlanmasından sonra hayatında bir değişiklik oldu mu' sorusuna da cevap veren Karaağaç, ‘‘Allah razı olsun evimizdeki eşyaları değiştirdiler. Ben yine çorap satıp aileme destek oluyorum. Sabah okula bisikletimle gidiyorum. Okul dönüşünde çorap satmaya çıkıyorum. Allah bin bereket versin, bunu bulamayanlarda var. Sonuçta alın terimizle çalışıp kazanıyorum.’’ diyor.

'ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞLA BABAM 5 KİŞİYE NASIL BAKSIN?'

Babasının asgari ücretin altında aldığı maaşla kendisini ve dört kardeşine baktığını anlatan Karaağaç, "Babam daha maaş almadan eve geldi 1000 liraya işe girdini söyledi. O sırada ben içeride ödev yapıyordum. Şöyle kafamdan çıkarma ve toplama işlemi yaptım. Hemen babama gelip dedim ki baba senin aldığın para yol paran, yemen içmen çıksa, maaşın asgari ücretin altında, sen bu aldığın parayla kardeşime bez mi alacaksın, mama mı alacaksın? Babam da şöyle kendince hesapladı; 'Doğru söylüyorsun' dedi. Ben de karar verdim; baba bizde baba oğul kalkınalım dedim. Baba sen tek başına bir şey yapamazsın dedim. Ben senin evladın sam sana destek olacağım dedim." şeklinde aralarında geçen konuşmayı aktardı.

'OĞLUMUN İLAÇLARI PAHALI VE KORUMALIK KIYAFETLERİ 1000 LİRA'

Anne Emine ise oğluyla gurur duyduğunu belirtip, "Çok şükür bizlere bakıyor küçük yaşındaki kardeşinin ilaç parasını çorap satarak çıkartıyor. Benim 2 yaşındaki çocuğum bir sene önce üzerine kaynar su döküldü ve kolu yandı. Biz bu kıyafetleri her üç ayda bir değiştiriyoruz. İlaçları var, çok pahalı, eşim asgari ücretle çalışıyor. Çocuk büyüdükçe elbisenin fiyatı da artıyor. İl etapta aldığımız korumalık kıyafet 500 lira iken şimdi 1000 lira oldu.’’ ifadelerini kullandı.