Balıkesir'de etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Merkez Karesi ilçesi sınırlarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

Yoğun kar yağışının başladığı günden bu yana 24 saat mesai yapan ekipleri sahada inceleyen Başkan Yılmaz, arabasını iterek çalıştırmak isteyen bir sürücü ile zincir takmak için yolda duran bir kişinin yardımına koştu. Vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışan ekipler, ayrıca dışarıda yaşayan hayvanları da unutmayarak yiyecek ihtiyaçlarını giderdi.

Şehir merkezi, ilçe ve köy yollarında karla mücadele eden Karesi Belediyesi ekipleri, tuzlama ve küreme çalışmaları yaptı. Yollarda tuzlama yaparak sürücüler açısından emniyetli hale gelmesini sağladı. Sahadaki çalışmaları yöneten Başkan Yılmaz, "Yoğun bir şekilde yağan kara karşı Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve ilçe belediyeleri olarak mücadeleye devam ediyoruz. Ekiplerimiz sürekli arazide. Dona karşı gereken tuzlama çalışmaları yapıldı, küreme çalışmaları da devam etmekte. Karayolları ve Trafik Şube Müdürlüğümüz, zincirsiz araçların yola çıkmaması konusunda tedbirler alıyor." dedi. Sürücülerden zincirsiz yola çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen Yılmaz, Karesi'de yaşayan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.