Karın ağrısı şikâyetiyle doktora başvuran kadının rahminde 14 tümör (miyom) çıktı. 2 saat süren ameliyatla çıkarılan tükörlerin uzunluğunun 3 ile 15 santimetre arasında değiştiği bildirildi.

Şanlıurfa'da karın ağrısı, kasık ağrısı ve adet düzensizliği nedeniyle OSM Ortadoğu Hastane'sine başvuran 41 yaşındaki kadının rahminde yapılan tetkik ve görüntülemeler sonucunda çok sayıda tükör olduğu tespit edildi. Opr. Dr. Bülent Sezgin tarafından yapılan muayene sonucunda ameliyat kararı verildi. Ameliyata alınan hastanın rahminden irili ufaklı çok sayıda tümör çıkarıldı.

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta 3 tanesi 15 cm, 7 tanesi 8 cm ve 4 tanesi de 3 cm boyutlarında olmak üzere rahimden toplam 14 adet tümör çıkarıldı. Başarılı geçen operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Bülent Sezgin: “Hastamız 41 yaşında. Hastanemize karın ağrısı ve kasık ağrısı şikâyetleriyle başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda uterusta (rahimde) çok sayıda miyom (iyi huylu tümör) tespit edildi ve hastaya operasyon kararı verildi” dedi.

Toplamda 14 tümör çıkardığını belirten Dr. Sezgin, “Hasta operasyona alındı. Operasyon sırasında 3 adet yaklaşık 15 cm boyutlarında dev miyom, 7 adet 8 cm boyutlarında miyom, 4 tane de 3 cm boyutlarında miyom başarılı bir operasyonla alındı. Toplam 14 adet miyom çıkarmış olduk. Operasyon sırasında hastanın rahim ve yumurtalıklarına hiçbir şekilde zarar gelmedi. Hasta şu anda hastanemizde gözlem altında olup en kısa sürede taburcu etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Dr. Sezgin; özellikle doğurganlık çağına gelmiş kadınlarda adet düzensizliği başta olmak üzere şiddetli karın ağrılarının bu ve benzeri hastalıkların veya tümörlerin habercisi olabildiğini söyledi. Ancak her karın ağrısının, her adet düzensizliğinin hastalık olmadığını da ekleyen Uzman Dr. Bülent Sezgin, bu tarz durumlarda hastaların doktorlarına başvurmalarında fayda olduğunu ifade etti.

İsminin verilmesini istemeyen hasta da açıklamasında; “Bugüne kadar arada bir ağrılarım oluyordu ama pek önemsemiyordum. Son zamanlarda ağrım artınca doktora başvurdum. Rahmimde miyom olacağı hiç aklıma gelmemişti. Rahmimde miyom olduğunu duyunca ve bu kadar çok sayıda, bu büyüklükte olduklarını duyunca şok oldum. Doktorum Bülent Bey çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Benim için önemli olan yumurtalıklara ve rahime zarar verilmemesi oldu. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Başta doktorum Opr. Dr. Bülent Sezgin olmak üzere tüm OSM Ortadoğu Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.