Yozgat’ta karın ağrısı şikayeti ile Devlet Hastanesi'ne getirilen 4 yaşındaki Meryem Üstüntaş’ın kolu kangren oldu. Küçük Meryemin ailesi hastaneden ve ilgili doktordan şikayetçi olacaklarını belirtti.

Yozgat’ta bir hafta önce karın ağrısı nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü'ne getirilen Meryem Üstüntaş, yapılan tedavinin ardından hastaneye yatırıldı. Meryem’in annesi Solmaz Üstüntaş, iddiaya göre Meryem’e verilen serumun damara değil deri arasına verildiğini ve bu sebeple minik Meryem’in kolunun kangren olduğunu söyledi. Anne Üstüntaş, çocuklarını bir hafta önce Yozgat’ta hastaneye getirdiklerini ve doktorun hastaneye yatırdığını ifade ederek, “Çocuğumun önce sol kolundan serum verdiler. Ancak kolu şişince hemşireye söyledim, bu sefer de sağ kolundan taktılar. Sağ kolu da şişti, yine hemşirelere söyledim fakat kimse ilgilenmedi. Daha sonra çocuğumu ameliyata aldılar ve niçin ameliyata aldıklarını bana söylemediler. Eşimin ve akrabalarımın ısrarı üzerine bizi Ankara’ya İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk ettiler. Çocuğumun kolunun kangren olduğunu bize burada söylediler ve üç defa ameliyata girdi. Şimdi Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'ndeyiz ve çocuğum bir kez daha ameliyata alınacak.” dedi.

Küçük Meryem’in Yozgat’ta hastanede ilgisizlikten bu hale geldiğini, hastane, doktor ve hemşirelerden davacı olacağını vurgulayan anne Üstüntaş, “Benim çocuğum bugün oyun oynaması gerekirken, hastanede yatıyor ve kolu dirsekten kesilme ile karşı karşıya. Karın ağrısı ile hastaneye yatırıyoruz, kolu kangren oluyor ve bize söylemiyorlar. Kangren olduğunu Ankara’da öğrenince yıkıldık, dünyamız karardı. Meryem ikiz kardeşi ile oynaması gerekirken, bugün yatakta yatıyor. Burada doktorlar Meryem'le yakından ilgileniyor ve kolunu kurtarmak için büyük uğraş veriyorlar. Ben hiçbir şey istemiyorum yeter ki çocuğumun kolunu kurtarsınlar. Cumhurbaşkanı'mızdan, Başbakan'ımızdan, Sağlık Bakanı'mızdan yardım bekliyorum. Bize yardımcı olsunlar. Sorumlulardan da hesabı sorulsun.” diye çağrıda bulundu.

Anne Üstüntaş, 4 çocuğu olduğunu ve Meryem’in de ikiz olduğunu ifade etti. Hastane yönetimi ise olayla ilgili soruşturma başlattı.