Adana'da bir kişinin pompalı tüfekle öldürülmesi olayına karıştıkları ileri sürülen Burak A. ile Ali K. ve bu kişilere yardım eden 3 kişi gözaltına alındı. Polis, cinayetin azmettirici olduğu iddia edilen T.L.'yi arıyor.

Olay, 30 Ocak 2015 günü Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesinde yaşandı. İddialara göre, temizlik şirketi sahibi 24 yaşındaki Ömer Cevizci, iş yerini kapatıp evine gitmek üzere yola çıktığı sırada, kar maskeli, pompalı tüfekli iki kişinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Cevizci, götürüldüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, Cevizci'ye ateş ederek kaçmak isteyen Burak A. ile Ali K.yı yakaladı, bu kişileri otomobille olay yerine getiren Ümit K.yı da gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerin Cevizci'nin kız arkadaşlarına laf attığını bu sebeple aralarında tartışma çıktığını ve pompalı tüfekle ateş ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Ancak gözaltına alınan kişilerin kız arkadaşlarının ismini bilememesi üzerine polis olayın arkasındaki isimleri bulmaya çalıştı. Çalışmalarda cinayete aracılık ettikleri gerekçesiyle Vedat A. ve Özkan T.de gözaltına alındı.

Polis araştırmayı derinleştirince Cevizci'nin öldürülmesine ‘laf atma’ kavgasının değil, cinayetten 6 gün önce emlak şirketi sahibi üst komşusu T.L.nin karısına uyguladığı şiddetin yol açtığını belirledi. Öldürülen Cevizci ve eşi 3 aylık hamile Hazal Cevizci'nin üst komşularının evinden ses gelmesi üzerine buraya gidip kapıyı çaldıkları ortaya çıktı. Cevizci'nin komşusuna, "Abi kadına el kalkar mı" diye söylendiği komşusu T.L.nin de Cevizci'nin eşi Hazal Cevizci'ye tokat attığı daha sonra Cevizci ve T.L.'nin kavga ettiği belirlendi. Cevizci'nin ise T.L.'nin evinin önünde havaya ateş açtığı bu duruma öfkelenen T.L.'nin de bu kişiyi öldürmek için azmettirdiği ileri sürülüyor. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 5 kişi Adana Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adli mercilere sevk edildi.