Bulgaristan’da karların erimesiyle birlikte nehirler yeniden taşma sınırına yaklaştı.
Mart başında yoğun kar yağışı alan komşu ülkede, havaların ısınmasıyla bunlar erimeye başladı. Karların erimesiyle birlikte Edirne'de özellikle Arda Nehri’nde rekor bir yükseliş yaşandı. Ayrıca bölgenin en büyük nehri Meriç’te de yükselme meydana geldi.

Arda suyunun eklenmesiyle birlikte Meriç suyu, taşkın sınırına yaklaştı. Nehir yatağına yakın alanlara su girdi. Meriç ile Tunca nehirleri arasındaki çok sayıda sosyal tesis ve ticari işletmenin bahçesine su dolmaya başladı. Nehir üzerinde bulunan çok sayıda tarihi köprü de suya gömüldü. Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlayan Meriç ve Tunca köprülerinin ayakları su almaya başladı ancak Karaağaç'a geçişlerde herhangi bir sıkıntı yok. Arda ve Meriç nehirlerinin, Bulgaristan sınırları içerisindeki istasyonlarda yapılan ölçümlere göre debileri, saat 12.00'den itibaren düşüşe geçti. Meriç’in, Edirne merkeze yakın Kirişhane mevkisindeki ölçüm istasyonunda ise debisi, bin 359 metreküp/saniyeden bin 366 metreküp/saniyeye yükseldi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada Arda Nehri’nde meydana gelen yükseliş sebebiyle Meriç Nehri kenarındaki protokol evinin alt katını su bastığını söyledi. Hafta sonunda Lozan Caddesi’ni Karaağaç Mahallesi istikametinden başlayarak tek yönlü olarak sökmeye başladıklarını anlatan Başkan Gürkan, “Ne yapacağız bilmiyorum, ben de şaşırdım ama umuyorum ki çok fazla yükselmez. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama gidişatı çok parlak görmüyorum.” dedi. Bulgaristan’dan çok yoğun kar yağışından söz edildiğini vurgulayan Gürkan, “Havalar da ısınmaya başladı. Arda Nehri'nin bu kadar yükselmesi ona işaret. Tedbirli bir şekilde takip ediyoruz.” açıklamasını yaptı.