İl Özel İdaresi Elbistan Bakımevi Şefliği'ne bağlı ekipler, kar yağışı ve fırtınanın ardından kapanan köy yollarını açmak için yoğun mücadele veriyor. Ekipler, kar yağışının etkili olduğu Horhor ve Sultankorusu köylerinde, çalışmalarını zor şartlarda sürdürüyor. 
     Bakımevi Şefi Halis Etin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve fırtına nedeniyle kapanan köy yollarını açık tutabilmek için yoğun gayret gösterdiklerini belirtti. 
     Kar kalınlığının 70 santimetreyi geçtiği bölgede ekiplerin fedakarca çalıştığını anlatan Etin, ''Son bir haftadır kar yağışı nedeniyle köy yollarındaki ulaşımda zaman zaman aksama meydana geldi. Arkadaşlarımız yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Operatörlerimiz köylerde yaşayan insanların sıkıntı yaşamaması için bir haftadır evlerine gitmiyor'' dedi. 
     Ekiplerin gecenin geç saatine kadar görevinin başında olduğunu ifade eden Etin, arkadaşlarının çoğu zaman köylerde konakladığını dile getirdi. 
     İş makinesi operatörü Osman Gürbüz de, 25 yıldır köy yollarında çalıştığını vurgulayarak, ''Her yıl bu mücadeleyi severek veriyoruz. Vatandaşımızın sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bir hafta geçti henüz evimize gitmeden köy yollarını açmak için mücadele ediyoruz'' diye konuştu.