Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci bugün 2014-2015 eğitim yılını tamamlayarak tatile çıktı. Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşayan çocuklar ise gözyaşlarına boğuldu.

Bursa'da ise 570 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Sabah erken saatlerde okullara akın eden öğrenciler karnelerini aldı. Karnesi iyi olanlar büyük sevinç yaşadı, zayıfı olanlar ise üzüntülüydü.

KARNE SEVİNCİ

Öğrenciler, duygularını şu şekilde ifade etti: “Çok güzel bir duygu. Bütün derslerim çok iyi. Karnemin hepsi iyi geldiği için çok mutluyum. Umarım bütün arkadaşlarımın tatili iyi geçer, umarım çok mutlu olurlar. Tatilde yüzme kursuna gitmeyi düşünüyorum, Kur’an kursuna gitmeyi düşünüyorum ve daha sonra bir çiftliğe gitmeyi düşünüyorum.”
Çocuklarının mutluluğuna veliler de ortak oldu. Oğlu Berat Kara, Demirtaş İlkokulu birincisi olan anne Kara, “Çok mutluyum, çok başarılı oldu. İyi ki varlar, onları çok seviyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLER BİRBİRLERİNE SARILARAK AĞLADI

Dördüncü sınıfı bitiren öğrenciler ise arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşadı. Karne sevinci yaşayan diğer sınıfların aksine dördüncü sınıf öğrencileri uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Çocukların ağlaması velileri de duygulandırdı. Gözyaşlarına boğulan öğrenciler, “4 sene beraber okuduğum arkadaşlarımdan ayrılacağım. Biz aynı sınıftayız. Arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden ayrılacağım diye çok üzülüyorum.” diye konuştu.