Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni Burcu Günkaya'nın(33) görev yaptığı okulda öğrencileri ve meslektaşları karne gününü hüzünlü geçirdi. Okul Müdürü Barış Çivici, "Kronik bir kalp rahatsızlığı vardı. Zaman zaman hastalanıyordu. Ancak bu rahatsızlığını bize yansıtmıyordu. Hayata bağlı, neşe dolu bir insandı. Çok üzüldük." dedi.

İzmit'in Yuvam Akarca semtinde oturan Halise Türkkan Ortaokulu İngilizce öğretmeni Burcu Günkaya'nın birkaç gün önce rahatsızlandığı öğrenildi. Yaklaşık 10 yıldır kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtilen öğretmen Günkaya, dün evinde birden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Burcu Günkaya, yakınlarının haber vermesi üzerine eve gelen 112 Ambulansındaki sağlık görevlilerinin ilk müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Günkaya, Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. İşlemlerin ardından Günkaya, yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Denizli'ye götürüldü.

"ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ HÜZNE DÖNÜŞTÜ"

Genç öğretmenin ölümü, bugün karne dağıtımı yapılan Halise Türkkan Ortaokulu'nda büyük hüzne sebep oldu. Acı haberi alan öğrencilerin karne sevinci hüzne dönüştü. Okuldaki öğretmenler, Günkaya'nın odasındaki masasına çiçek bıraktı. Günkaya'nın yaklaşık 4 yıldır görev yaptığı okulunda bir süre önce müdür yardımcısı olduğu öğrenildi. Okul Müdürü Barış Çivici, Burcu öğretmenin evinde vefat ettiğini belirterek, "Kocası eve geldiğinde eşinin rahatsızlandığını görünce hemen ambulans çağırmış. Sağlık ekibi gelmiş ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış." dedi. Müdür Çivici, okulları için büyük bir kayıp olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Burcu Günkaya'yı çok seviyordu. Okulumuzda yaklaşık 4 yıldır görev yapıyordu. Yeni müdür yardımcısı olmuştu. Bu göreve şubat ayından sonra başlayacaktı. Kronik olarak kalp rahatsızlığı olduğunu biliyordum. Geçen ay doktora gitti rutin kontrolleri yapıyordu. Çocukluğundan bu yana da kalbinde delik varmış. İlaç kullanıyordu. Kış döneminde, mikroplu dönemde zaman zaman hastalıkları ağır geçiriyormuş. Geçen hafta cuma günü acile kaldırdık. Bunu bize yansıtmayan, hayata bağlı, çocukları seven, bize şevk ve neşe aşılayan bir insandı. Kesinlikle uzun süreli kalp rahatsızlığı olan insan çizmedi. Her zaman pozitif yaklaştı. Öğretmenimizin ölümü bizi üzdü. Bu acıyı yaşıyoruz."

Bu arada okul öğretmenlerinin bir kısmının cenaze törenine katılmak üzere Denizli'ye gittiği öğrenildi.