Edirne genelinde toplam 57 bin 133 öğrenci karnelerini alarak tatile girmenin mutluluğunu yaşadı. Şükrüpaşa İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Emir Hot ise karnesini almaya sünnet kıyafetiyle geldi. Törene sünnet kıyafeti ile katılan öğrenci karnesini öğretmenin elinden aldı.

Eylül 2014 tarihinde açılan okullarda yoğun geçen eğitim ve öğretim dönemleri sona erdi. Üç aylık yaz tatiline girecek öğrenciler son bir kez daha okullarının yolunu tuttu.
Yıl içerisinde verdikleri emeklerinin karşılığının yansıdığı karnelerini alan öğrencilerin bazıları sevindi bazıları ise üzüldü. Karne dağıtım töreninde öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Anne ve babalarının hazır olduğu programda karnelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrenciler evlerinin yolunu tuttu.

2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte Edirne merkezde bulunan Şükrüpaşa İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Edirne Vali Vekili Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan katıldı.

Şükrüpaşa İlkokulu’ndaki törenler için hazırlıklar yapıldı. Protokol ve davetliler için özel bir mekan hazırlandı. Üzeri branda ile kaplatılan alanında protokol üyeleri ve davetliler yerini aldı. Yetkililer gölgelik altında koltuklarında programı takip ederken ilkokul öğrencileri ise güneşin altında izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulun halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler içeri alındı. Vali Vekili ve Milli Eğitim Müdürü öğrencilere karnelerini dağıttı.

SÜNNET KIYAFETİYLE KARNESİNİ ALDI

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala yapılan düğünle sünnet olan ikinci sınıf öğrencisi Emir Hot, sünnet kıyafetiyle karne almaya geldi. Törene sünnet kıyafeti ile katılan öğrenci karnesini öğretmenin elinden aldı. Öğrenciye arkadaşları yoğun ilgi gösterdi.