MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 'iktidar belediyesi seçin hizmet gelsin' tezini çürüttüğünü söyledi. Karaçanta, "Bugün MHP'nin Isparta Belediyesi sıfır borçla pilot belediyedir. Bırakın MHP'li belediyeyi Eskişehir'e bakın, bir dünya markası olmuştur. Bunu iktidar mı sağlamıştır? Burada idarecilik ön plana çıkıyor. Bu gösteriyor ki iktidar söylemi vatandaşı kandırıp vatandaştan oy alma avcılığıdır. Ki bu şehirde iktidar partisi 15 yıl insanımızı suya hasret bıraktı." dedi.

Kars Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 1 yılını doldurdu. Kars'ta 15 – 20 yıldır belediye hizmetleri adına girilmeyen sokakların varlığından söz eden Başkan, 105 milyar 963 milyon borç ile devir aldığı belediyede, 24 saat su hizmetinden ikramiye alamayan belediye işçilerine kadar bir çok konuda neler yaptıklarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendirdi.

MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 30 Mart seçimleri sonrası teslim aldığı Kars Belediyesi'nde geçen bir yılını anlattı. Zamanın su gibi akıp geçtiğini ifade eden Karaçanta, bir yılı geride bıraktıklarını, hedeflerinin çok büyük olduğunu, Kars için ne kadar şey hedeflemiş olsalar da, 'Kadim şehir Kars' için az olacağını düşündüğünü söyledi. Kars’ın bugün Anadolu’nun var oluş nedeni olduğuna dikkat çeken Başkan, 1064'te Alparslan’ın fethi ile başlayan bir tarih ile turizm altyapısının kendilerine hedef koymada öncü olduğunu belirtti.

Geçilen 1 yıl içerisinde yaptıkları hizmetlere değinen Başkan Karaçanta, uzun yıllardan beri atıl bulunan kilit parke taş şantiyesini ve atıl durumda bırakılan asfalt şantiyesini faaliyete geçirdiklerini anlatarak, "Yani dışardan değil kendi malımızı kendimiz üreteceğiz dedik ve yaptık. Bu çerçevede geçen yıl kilit parke taşı üreterek yollarımıza sermeye başladık. 150 ton sıcak asfalt üretimi yaptık. Bu asfaltı muhtelif yerlerde yama ve bazı yerlerde asfaltlama olarak kullandık." dedi.

'15 YILLIK İKTİDAR BELEDİYELERİNCE GİRİLMEYEN SOKAKLAR VAR'

3 dönem ve 15 yıl iktidar partisi belediyeleri tarafından yönetilen Kars'ta 15 – 20 yıldır belediye hizmetleri adına girilmeyen sokakların varlığından bahseden Karaçanta, "Zaman zaman sizler de bizlere eşlik edip görüyorsunuz, muhtarlarımızı yanımıza alarak mahallelerimizi sokak sokak dolaşıyoruz. İnanının benim hemşerilerimin hak etmediği bir yaşam şekli ile yaşadıklarını görüyorum. Bizim insanımız güzel yaşamayı hak eden insanlardır. Dolayısı ile biz insanımıza layık yaşama şartlarını sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

'ŞEHRİ KÖY HALİNDEN KURTARMAK İÇİN PROJE GELİŞTİRİLDİ'

Şehrin temizliğini de ilk günden ele aldıklarına değinen MHP'li Başkan Murtaza Karaçanta, "Temizlik ekiplerimiz, 24 saat iş başında, yeterli mi? Zaman zaman yetersiz kalıyoruz. Neden? Çünkü bu temizliği istediğimiz gibi yapabilmemiz için şehri köy halinden kurtarmamız gerekiyor. Burada modern besicilik dediğimiz şehir içerisindeki ahırların mutlak şehir dışına çıkarılması lazım. Bunla ilgili geçen yıl yatırım programına alınan, bu yıl yapımına başlanacak olan modern ahırların yapımı söz konusu. Bunları şehir içerisinde ilgili yerlere çıkardıktan sonra daha temiz çevre çalışmamız şekillenmeye devam edecektir. Bu bir projedir, ticaret odası gibi ortakları vardır. Tabi en büyük ortak belediyemizdir." ifadelerini kullandı.

'2015 YILI HEDEFİ GİRİLMEYEN SOKAKLARA GİRMEK'

2015 yılı hedeflerini de paylaşan Karaçanta, "Yıllardır girilmeyen sokaklara girerek 30 km kilit parke taşı döşeyeceğiz. Bu çalışmada zamana yayarak şehrin her sokağına gireceğiz. Hedefimiz kenar mahallelerden içe doğru gelmek. Bu çalışma şehrin temizliğinin de kontrol altına alınmasını sağlayacak. Asfalt çalışmasında ise 6 km’lik serim yapacağız." bilgisin verdi.

'24 SAAT SU VERDİK DİYE ÖVÜNMEM'

Kars'ın en büyük problemi olan 24 saat su sorunu ve belediyeyi teslim aldıktan kısa bir süre sonra musluklardan suyun akması ve bu başarının basında pek kullanılmamasının nedenini konusunda ise Başkan Karaçanta şunları söyledi: "Bizden önce Kars 24 saat suya hasretti. Bizler Kars'ımıza 24 saat su vermek için çalışmaya başladık ve sonuç ortada. Bunu Kars'lı hemşehrilerim bize teşekkür etsinler diye yapmadık. Bu illahaki olmalıydı. Bu hizmet vatandaşa yapılmalıydı. 24 saat su verdik diye övünmem, bu benim zorunlu yapmam gerekendi. Tabi unutmamak gerekir yıllardan beri şehirde su sıkıntısı vardı. Su özlemi vardı. Biz bu özlemi geldikten bir on gün sonra çözdük. Çünkü seçim kampanyamızda da vermiş olduğumuz bir söz vardı. 'Biz bu suyu getireceğiz' diye ve getirdik."

'15 YILDIR İKRAMİYE ALMAYAN PERSONELE İKRAMİYE VERDİK'

Belediyeyi, muhasebe kayıtlarına intikal eden 105 milyar 963 milyon borç ile devraldığını hatırlatan Başkan Karaçanta, "Bir de geldiğimiz zaman itibarı yok olmuş bir belediye ile karşı karşıya idik. Yani dışarıdaki çok değerli esnaflarımız, hemşehrilerimiz belediyemize bir çöp dahi vermek istemiyorlardı. Çünkü verdiklerini alamamışlardı. Haklılardı ama biz geldiğimiz günden bugüne bu borçların 16 milyarlık kısmını ödedik. Bu ödemeleri yaparken belediyenin itibarını geri kazandırdık. Burada bu borçları öderken personel maaşlarını mı aksattık? Yok, personelimizin de ödenmeyen ikramiyelerini ödedik. İzin ücretlerini ödedik. Şartlar da ortada tabi ki hepsini ödememiz mümkün değil, 15 yıldır ikramiye almayan personelimiz vardı." sözlerini kaydetti.

'İKTİDAR BELEDİYESİ OLMAZ İSE HİZMET GELMEZ TEZİNİ ÇÜRÜTTÜM'

MHP'li Başkan Karaçanta, "Ben, 'iktidar belediyesi seçin hizmet gelsin' tezini çürüttüm. Şimdi de çürütüldüğü çok açık. Takdir edersiniz ki bu şehir 3 dönem 15 yıl iktidar partisi belediyeleri tarafından yürütülmüştür. Benim söylememe gerek yok, basın her şeyi takip ediyor. Şehrin fotoğrafı çok açık önümüzdedir. İktidar partisi bize bu şehri bıraktı. Bugün MHP'nin Isparta Belediyesi sıfır borçla pilot belediyedir. Bırakın MHP'li belediyeyi Eskişehir'e bakın, bir dünya markası olmuştur. Bunu iktidar mı sağlamıştır? Burada idarecilik ön plana çıkıyor. Bu gösteriyor ki iktidar söylemi vatandaşı kandırıp vatandaştan oy alma avcılığıdır. Ki bu şehirde iktidar partisi 15 yıl insanımızı suya hasret bıraktı." şeklinde konuştu.

Başkan Karaçanta son olarak yaklaşan seçimler öncesi Karslılara seslenerek, "Seçimler yaklaşıyor, vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, belediye olarak 1 yıl içerisinde, aldığımız borçlar ile yaptıklarımız ortada bunu değerlendirerek sandıkta oy kullanmalarını istiyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.