Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 9-14 Mayıs tarihleri arasında Barolar Arası Tiyatro Festivali düzenleyeceklerini söyledi.

30 aylık başkanlık döneminde çalışma arkadaşlarıyla birlikte birçok ilke imza attıklarını aktaran Çıtırık, avukatların sosyal bir mesleği ifa ettikleri halde, pek ‘sosyal olmadıkları, dosya, mevzuat, içtihat arasında sıkışıp kaldıkları’ gibi yaygın bir kanı olduğunu aktardı. Çıtırık, "Ancak bilinenin aksine biz avukatlar, kültürel ve spor faaliyetlerinde son derece başarılı insanlarızdır. Meslektaşlarımızın spor, müzik, tiyatro, satranç gibi dallarda yeteneklerini sergileyebilmeleri için komisyonlar oluşturulmakta, zaman zaman da konser, turnuva gibi etkinliklerle meslektaşlar ve barolar arası kaynaşmayı, dayanışmayı sağlayacak ortamları hazırlamak bizlerin görevleri arasındadır. 9-14 Mayıs tarihleri arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nda Mersin, Antalya, Eskişehir ve Adana baroları ile Nazım Oyuncuları Topluluğu’nun farklı konularda sahneleyecekleri oyunlarla barolarımızı ve meslektaşlarımızı bir araya getiriyoruz." dedi.

Adana Baro Başkanı Çıtırık konuşmasını şöyle tamamladı: "Sanatın içine tükürenlerin, sanat eserlerini ‘ucube’ olarak nitelendirenlerin, siyasi iktidara bağlı sanat oluşturmak isteyenlerin, sanatın kim tarafından nasıl yapılacağına, sanat kurumlarına yapılacak yardımlara kadar belirleyici olmak isteyenlerin, sanatı doğrudan ticarileştirenlerin, ucuz, nitelikli, ulaşılabilir kültür-sanat hizmetlerini ortadan kaldırmak isteyenlerin, 66 yıllık köklü kurumlar olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı senfoni orkestra, koro ve topluluklarının kapatılarak Cumhuriyet'in kazanımları olan bu kurumların yıkılmak istendiği böylesi bir dönemde 'sahnenin perdesi açık kalsın, ışıklar sönmesin' diyoruz."