Yazar İsa Yılmaz, Kars'ın tarihi yapısı ile film ve edebiyat dünyası için büyük bir velinimet olduğunu söyledi. Ancak, zamana meydan okuyan tarihi eserlere gereken ilginin gösterilmediğini ileri süren Yılmaz, böyle giderse Kars kalesinin dışında tarihi yapının kalmayacağına dikkat çekti.

Karslı olan ve Kars'ta yaşayan yazar İsa Yılmaz, muhabirine ilgi bekleyen ve yok olma tehlikesi yaşayan şehrin tarihi dokusunu değerlendirdi. Yılmaz, Urartular'a kadar uzayan bir tarihi ile eski çağlardan beri birçok medeniyete beşiklik yapmış Kars'ın film ve edebiyat dünyası için büyük bir velinimet olduğunu belirtti.

Kars'ta Bir Ermeni Cesedi romanının yazarı olan İsa Yılmaz, "Tarihi ve medeniyeti yaşatan şey geçmişten kalan eserlerdir. Tarihi evler, kaleler, hanlar, hamamlar gibi sanat eserleridir. Oysa son yıllarda Kars'taki Rus evlerinin yıkıldığını ve yerlerine binaların dikildiğini görüyoruz. TOKİ sanki hiçbir yer yokmuş gibi 'Kale İçi' olarak bilinen bir bölgeye onlarca blokluk yapılar inşa etti. Böyle giderse yakın bir zamanda Kars'ta sadece tarihi yer olarak Kars Kalesi kalacak." açıklamasında bulundu.

Tarihi eserlerin korunmamasına tepki gösteren yazar, "Kültür Bakanlığı'nın acil olarak Kars'taki tarihi evleri ve tescil edip koruma altına alması gerekiyor. Aksi taktirde yakın bir zamanda Kars'ta tarihi bir film çekmek için doğal bir eser kalmayacak. Kars'ın tarihi cenneti cehenneme dönecek." diye konuştu.